Winkels van Shoeby mogelijk dicht, Big Bazar krijgt alsnog extra tijd

Een vestiging van modewinkel Shoeby
Een vestiging van modewinkel Shoeby © ANP
Modeketen Shoeby, met vier vestigingen in onze provincie, zit in de financiële problemen. Om te voorkomen dat de keten haar deuren moet sluiten, wordt geprobeerd een akkoord te sluiten met schuldeisers.
Dat meldt de NOS dinsdag op basis van vakblad RetailTrends.

Problemen door lockdowns en inflatie

Schuldeisers en leveranciers van de winkelketen hebben per brief te horen gekregen dat zonder akkoord het doek binnen enkele weken kan vallen. De keten herstelt onvoldoende na de lockdowns tijdens de coronacrisis en daar komt de hoge inflatie bovenop.
Shoeby heeft landelijk ruim 200 vestigingen met in totaal 1500 werknemers. In de provincie Groningen heeft Shoeby winkels in Stad (Lewenborg en Paddepoel), Leek en Hoogezand.

Toch meer tijd voor Big Bazar

Koopjesketen Big Bazar, met winkels in Stad, Hoogezand, Delfzijl en Stadskanaal, krijgt opnieuw extra tijd om met schuldeisers tot een akkoord te komen. Het bedrijf rekende zelf op een naderend bankroet na een uitspraak van de rechter op maandag. Maar dinsdagochtend kwam de ondernemingsraad van Big Bazar op de valreep met een verzoek voor de aanstelling van een zogeheten 'herstructureringsdeskundige'.
Daarop heeft de rechter in Amsterdam de faillissementsaanvragen geschorst die hij dinsdag zou behandelen. Hoeveel extra tijd dit de keten precies oplevert, is nog niet duidelijk.