Donar verliest in Zwitserland van Duitse topploeg

Coach Andrej Stimac van Donar
Coach Andrej Stimac van Donar © JK Beeld
Donar heeft zich in Zwitserland kranig geweerd tegen de Duitse topploeg Telekom Baskets Bonn. De eerste wedstrijd in het kader van de Landolt Cup eindigde in 72-80 voor de Duitsers, die het afgelopen seizoen zelfs nog de Champions League wonnen.
De eerste wedstrijd tijdens de oefencampagne ging afgelopen vrijdag nog met 75-104 verloren voor Donar. Dat was in Wildervank tegen het Engelse Leicester Riders. In Zwitserland kon coach Andrej Stimac voor het eerst beschikken over de drie Amerikanen, die in Nederland nog geen werkvergunning hebben, maar in Zwitserland wel mochten spelen. Jordy Kuiper ontbrak nog vanwege een enkelblessure.

Sterk begin Donar

De Groningers kwamen goed uit de startblokken tegen de Duitse nummer twee van het afgelopen seizoen. Na het eerste kwart stond het zelfs 23-14 voor Donar. Halverwege waren de Duitsers tot op een punt genaderd: 35-34.

Wedstrijd een kwart te lang

Aan het begin van de tweede helft had de ploeg van coach Andrej Stimac nog steeds de overhand. Na dertig minuten spelen stond het 53-48. In het laatste bedrijf kwamen de Duitsers toch nog voorbij de moegestreden Groningers. Topscorer aan de kant van Donar was Theo John met zestien punten.

Programma

Donar speelt vrijdagavond vanaf 20.45 uur tegen het Italiaanse Givova Scafati Basket. Later in het weekend spelen de Groningers de laatste wedstrijd van het toernooi, waar ook Giants Antwerpen, Prishtina en Fribourg Olympic aan meedoen.