Verdachte zedenmisdrijf Meerstad blijft drie maanden langer vastzitten

De Driebondsweg, gezien vanaf Meerstad in de richting van Groningen
De Driebondsweg, gezien vanaf Meerstad in de richting van Groningen © Marco Grimmon/RTV Noord
De 24-jarige man uit Uithuizen die verdacht wordt van een ernstig zedendelict bij Meerstad blijft 90 dagen langer is voorarrest zitten.
Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt na een besluit van de rechtbank. De man zit sinds 23 augustus vast.
De man zou op 18 augustus een jonge vrouw belaagd hebben aan de Driebondsweg. De vrouw fietste rond 05.00 's ochtends op de Driebondsweg richting Meerstad. De politie heeft niet bekend gemaakt wat er precies gebeurd is.

Getuigen en camerabeelden

In de dagen na het delict deed de politie een getuigenoproep en werd er gezocht naar camerabeelden van omliggende bedrijven waarop een man in een donkere auto te zien moest zijn.
Een woordvoerder van de politie maakte na de aanhouding bekend dat de aangeleverde camerabeelden zeer waardevol waren geweest in het onderzoek.

Zorgen in de buurt

Het zedenmisdrijf zorgde eind augustus voor angst in de buurt. Bewoners uitten hun zorgen over de verlaten en donkere weg naar het nieuwe stadsdeel.
De verdachte moet binnen 90 dagen voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verschijnen bij een zogeheten pro forma zitting. Dan besluit de rechter of hij langer vast blijft zitten en of er nog bepaalde onderzoeken moeten plaatsvinden.