Youp weer met oudejaarsconference in Stad

GRONINGEN - Deze laatste dagen van het jaar staat Youp van 't Hek weer twee keer per avond op de planken van een uitverkochte Stadsschouwburg in Groningen. De oudejaarsconference wordt zaterdag door de VARA uitgezonden.
Sinds dinsdag speelt Van 't Hek in totaal acht voorstellingen van de show, De Tweede Viool, samen met violiste Emmy Verhey. De cabaretier laat het jaar 2011 op geheel eigen wijze de revue passeren. Naast Ivo Niehe en Maxime Verhagen is ook de Groningse staatssecretaris Henk Bleker onderwerp van spot.
Volgens van 't Hek is Nederland veranderd; ooit waren we trots op onze tolerantie. Nu zijn we niets van dat al. We spelen internationaal De Tweede Viool, aldus Van 't Hek.
De stadsschouwburg is traditiegetrouw de plek waar hij zijn oudejaarsconference opneemt. Niet alleen omdat er zulke aardige mensen werken en omdat de zaal zo mooi is en vooral omdat iedereen hier blijft overnachten. Dat geeft meer ruimte voor overleg. Van 't Hek: "en de Groningers hebben dezelfde nuchtere kijk als ik op het leven. Ik mag er graag zijn."