De stembussen zijn open! Beluister hier de liedjes voor het Regio Songfestival

De drie acts die een gooi doen naar een plekje in het Regio Songfestival. V.l.n.r. Jan Henk de Groot, Wat Aans! en Irene en Suze Wilkens
De drie acts die een gooi doen naar een plekje in het Regio Songfestival. V.l.n.r. Jan Henk de Groot, Wat Aans! en Irene en Suze Wilkens © Fotobewerking RTV Noord
Wordt het Jan Henk de Groot, Irene Wilkens met dochter Suze of de rappersformatie Wat Aans!? Jij bepaalt wie de afvaardiging namens Groningen wordt op het Regio Songfestival!
Tijdens dat Regio Songfestival op zaterdag 4 november in Utrecht strijden inzendingen van alle dertien regionale omroepen tegen elkaar. Wint Groningen, dan wordt de volgende editie in onze provincie gepresenteerd.
In Noord Vandaag presenteren de artiesten hun liedjes:
Wie gaat er namens Groningen naar het Regio Songfestival?

Drie keuzes

De keuze is reuze. Jan Henk De Groot heeft het nummer ‘Stiltecoupé’ geschreven. Daarin zingt hij onder andere over de band die hij had met zijn overleden vader. Het is een heel persoonlijk nummer, maar tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van ‘elektronica en dikke gitaren’, zoals De Groot het zelf noemt.
Beluister hieronder het nummer van Jan Henk de Groot:
Jan Henk de Groot - Stiltecoupe
Door naar de volgende artiest, of beter gezegd: artiesten. Irene Wilkens en haar twaalfjarige dochter Suze. Irene en Suze hebben een nummer geschreven over hun band en de dingen waar Suze bijvoorbeeld op school tegenaan loopt. Je hoort in het nummer een gesprek tussen Suze en haar moeder Irene, die de problemen van haar tienerdochter relativeert.
Beluister hieronder het nummer van Irene en Suze Wilkens:
Irene en Suze - Ongeoorloofde gedachten
Niet één, niet twee, maar drie voor de prijs van één: rappersformatie Wat Aans!, bestaande uit Rik Baptist, Teun Heuvel en producer Jeroen Russchen. De mannen rappen en zingen over de provincie Groningen, met daarin teksten over de mooie dingen en de trots, maar ook de vervelende onderwerpen als Ter Apel en de schadeafhandeling.
Beluister hieronder het nummer van Wat Aans!:
Wat Aans - Wakker in Grunn

Stemmen

Jij bepaalt wie onze afvaardiging wordt. Heel simpel: degene met de meeste stemmen wint en treedt op 4 november op in Utrecht. Wie is jouw favoriet?
Stem via deze link!
De zes deelnemers die een gooi doen naar een plekje in het Regio Songfestival
De zes deelnemers die een gooi doen naar een plekje in het Regio Songfestival © Erik Hogeboom/RTV Noord