Tennis op hoog niveau in Haren, maar zonder lokaal toptalent Annelin Bakker: 'Heel jammer'

Annelin Bakker (l) en toernooidirecteur Jan Bunt
Annelin Bakker (l) en toernooidirecteur Jan Bunt © Leonie Alberts/RTV Noord
In Haren wordt deze week een proftennistoernooi gespeeld. Tennistalent Annelin Bakker (18) uit het villadorp was graag in actie gekomen op haar thuisbaan, maar door een blessure moet ze het toernooi noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Toch heeft ze een andere manier gevonden om op het toernooi actief te zijn.
Bakker stond als 6-jarig meisje al op de baan van de Tennis- en Squashclub Haren. Ze werd in december Nederlands kampioen tot en met 18 jaar en zou volgens toernooidirecteur en vroege trainer Jan Bunt hoge ogen gooien. Een blessure gooit roet in het eten.
'Ik heb een stressfactuur in mijn onderrug door overbelasting. Een tijdje terug had ik een stressfactuur in mijn linkervoet en toen ging ik vijf weken spelen en kreeg ik last van mijn rug. Ik zit weer met hetzelfde dus, maar dan in mijn onderrug. Heel jammer' zegt Bakker.

Leuk en lastig

Ze mag dan ontbreken als speelster, dat weerhoudt haar er niet van om als vrijwilliger aanwezig te zijn op het sterkste tennistoernooi van Groningen en Drenthe. Ze is spelersgastvrouw voor vooral buitenlandse tennissers die informatie nodig hebben.
Tennisster Annelin Bakker uit Haren ontbreekt op thuisbaan tijdens proftoernooi
'Het is heel lastig, maar tegelijk ook wel erg leuk', zegt Bakker over haar tijdelijke rol. 'Je wil het liefste op de baan staan, maar het is ook leuk om iedereen te supporten die je kent en om vrijwilliger te zijn. Dat vind ik ook hartstikke leuk. Ik hoop dat ik volgend jaar wel mee kan doen, maar daar zullen we even op moeten wachten.'
Ik wil de nummer één van de wereld worden
Annelin Bakker - proftennisster uit Haren
Spelbeeld tijdens het toernooi
Spelbeeld tijdens het toernooi © Leonie Alberts/RTV Noord

Wereldranglijst

Bakker ontving vorig jaar van Bunt een wildcard voor het hoofdtoernooi in Haren. Ze won haar eerste partij en dat was tevens haar eerste zege in een seniorenproftoernooi. 'Dat was haar eerste wereldranglijstpunt, dat is natuurlijk prachtig. Nu was ze ook kansrijk geweest, extra zuur dat het niet is gelukt. Maar blessures horen bij topsport, helaas.'

Nummer één van de wereld

Zelf droomt Bakker hardop van een carrière als tennisster. 'Ik wil de nummer één van de wereld worden en aan Grand Slams (het hoogste niveau, red.) meedoen. Dat zit er zeker in', zegt ze vol overtuiging.
Ook Bunt dicht haar een mooie carrière toe. 'Het is haalbaar, zeker weten. Ze is ontzettend gedreven en heeft een topsportlifestyle. Ze is heel gericht op haar carrière, dus die kans is er. Maar hoe groot die kans is? Dat is lastig te zeggen. Er zijn veel ingrediënten om dat mogelijk te maken.'