Instellingen

Uitdokken Disney Fantasy niet verplaatst

Disney Fantasy in het dok
Disney Fantasy in het dok © Meyer Werft Papenburg

PAPENBURG - Het prestigieuze cruiseschip Disney Fantasy zal, ondanks de miljoenenschade die onbekenden onlangs aan het schip toebrachten, gewoon op 7 januari 2012 het dok van de Meyer Werft in Papenburg verlaten.

Medio december draaiden vandalen de waterleidingen in het schip open en lieten het water urenlang stromen. Uiteindelijk werden de kranen wel weer dichtgedraaid. Ruim 40 hutten hebben hierdoor waterschade opgelopen.

De Meyer werft heeft het uitdokken van het schip ondanks de forse tegenslag niet verplaatst. De passage door de Eems richting Noordzee staat voor midden januari gepland. Zeer waarschijnlijk doet het schip rond 22 januari de Eemshaven aan. Het uitdokken van de cruiseschepen bij de Meyer Werft is overigens veelal een puur Groningse aangelegenheid. Een groot deel van de slepers van de Bijma-vloot uit Zuidbroek wordt hier voor ingezet.

De Disney Fantasy is het vierde schip in de serie cruiseschepen van de Walt Disney Company. Het schip is zo'n 340 meter lang en 38 meter breed. Er is ruimte aan boord voor 4000 gasten. Daarnaast is er ook nog eens plaats voor 1450 man personeel.