liveblog | 8 september

112-nieuws vrijdag 8 september: Handhaver raakt gewond bij vechtpartij

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 8 september, 21:50 uur
21:50

Handhaver raakt gewond in Groningen

Een handhaver van de gemeente Groningen is vanavond gewond geraakt bij een vechtpartij in de Van Kerckhoffstraat in Stad. Volgens een persfotograaf is het slachtoffer door collega's naar de spoedeisende hulp gebracht. 'De sfeer is grimmig en een persoon is aangehouden', zegt de fotograaf. De aanleiding van de vechtpartij is niet bekend.
Update: Zaterdagmorgen heeft de politie meer bekendgemaakt over deze mishandeling. De verdachte is een 41-jarige Groninger. Hij is opgepakt voor het mishandelen van meerdere handhavers. Het laatste nieuws vind je hier.
De politie doet onderzoek met hulp van handhavers
De politie doet onderzoek met hulp van handhavers © 112Groningen
16:50

Scooterbestuurder gewond in Stad

Op het Damsterdiep in Stad heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De scooterbestuurder raakte hierbij gewond. Het slachtoffer wordt behandeld in de ambulance. Het ongeluk gebeurde in de bocht bij de Steentilbrug.
Politie en ambulance zijn aanwezig op de plek van het ongeluk
Politie en ambulance zijn aanwezig op de plek van het ongeluk © 112Groningen
16:20

Kop-staartbotsing op N370 in Stad

Op de Plataanlaan (N370) in Groningen is een ongeluk gebeurd. Meerdere voertuigen waren betrokken bij deze kop-staartbotsing. Een van de inzittenden is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Meerdere voertuigen raakten zwaar beschadigd en moeten worden weggesleept. Een rijbaan is afgesloten.
Aanrijding op de N370
Aanrijding op de N370 © 112Groningen
16:15

Brandje in woning Beijum

Aan de Grevingaheerd in de wijk Beijum in Groningen heeft korte tijd brand gewoed in een woning. De brandweer had het brandje snel onder controle. Volgens een persfotograaf waren de bewoners niet thuis en ontstond de brand in een prullenbak.
De brandweer had de brand snel onder controle
De brandweer had de brand snel onder controle © Persbureau Meter
16:00

Vreemdelingenpolitie arresteert verdachte straatroof Grijpskerk

De Vreemdelingenpolitie Limburg heeft op 29 augustus een man aangehouden die wordt verdacht van het plegen van een straatroof. Die gebeurde op 27 mei in Grijpskerk, waarbij twee mannen waren betrokken. De beelden van deze verdachten werden vervolgens gedeeld in de (landelijke) media.
Agenten van de vreemdelingenpolitie werden benaderd door medewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers van een azc in Limburg. 'Zij hadden een van de twee verdachten herkend. Na contact met het onderzoeksteam in Groningen werd besloten om de verdachte buiten heterdaad te laten aanhouden.'
Dat gebeurde vervolgens op 29 augustus op het station in Roermond. Daar werd een van de twee verdachten herkend. De man is aangehouden en zit vast.
Screenshot van de opsporingsvideo
Screenshot van de opsporingsvideo © Politie
15:10

Probleem brug Zuidbroek is verholpen, file opgelost

Verkeer dat vaststond voor de brug in de N33 bij Zuidbroek kan weer doorrijden.
De storing is verholpen, waardoor de file is opgelost.