Instellingen

Aanwezigheid ME smoort onrust in Hoogkerk en Pekela

© Dennie Gaasendam/112Groningen

GRONINGEN - Tijdens Oud en Nieuw is in Hoogkerk en in Nieuwe Pekela de ME kort ingeschakeld om politie en brandweer te beschermen. Politie en brandweer spreken van een verder rustige nacht.

In totaal zijn er 26 aanhoudingen verricht rond de jaarwisseling. Vorig jaar waren dat er nog 34. 19 mensen zitten nog in de cel. Drie agenten zijn geschopt of geslagen. Eén agent, die klappen kreeg in de Gelkingestraat in de stad, moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Hoogkerk

In Hoogkerk was het onrustig bij een vuurstapel aan de Zuiderweg op de kruising met de Verbindingsstraat. Agenten die ter plaatse kwamen, kregen flessen en stenen naar zich toe gegooid. Daarbij sneuvelde een ruit van een politieauto. De politie besloot daarop het vuur te ruimen. Om de brandweer en de milieudienst daarvoor de gelegenheid te geven werd de ME ingeschakeld om hen te beschermen. De ME hoefde verder geen actie te ondernemen. Drie mensen zijn opgepakt.

Nieuwe Pekela

Ook in Nieuwe Pekela heeft de ME even opgetreden om de brandweer zijn werk te kunnen laten doen. De brandweer was aan de Verlengde Sportlaan bezig een autobrand te blussen. Bij een groep mensen onstond een een grimmige sfeer, waarop de ME langskwam. De aanwezigheid van de politiemensen met wapenstokken was voldoende om de rust te bewaren.

Oude Pekela

Aan de Sportlaan in Oude Pekela raakte een persoon gewond doordat deze met een aardappelschilmesje in de rug was gestoken. De verdachte is in de cel gezet. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Later werd even verderop in de Spoetnikstraat een tweede persoon aangehouden die agenten had aangevallen.