Julian Bushoff in top tien kieslijst partijcombinatie GroenLinks-PvdA

PvdA-Kamerlid Julian Bushoff
PvdA-Kamerlid Julian Bushoff © Robert Pastoor/RTV Noord
Julian Bushoff uit Stad staat op plek acht van de conceptkandidatenlijst van de partijcombinatie GroenLinks-PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen. Glimina Chakor uit Hoogkerk staat op plek 23.
Dat heeft de combinatiepartij vrijdag bekendgemaakt. Bushoff zit momenteel ook in de Kamer namens PvdA. Hij verruilde de gemeenteraad van Groningen in november vorig jaar voor de Tweede Kamer, waar hij Khadija Arib opvolgde.

'Voor de bieb, bus en het buurthuis'

'Heel blij met plek acht. Onwijs veel zin om met een fantastisch team aan de slag te gaan. Voor een hoger minimumloon en zichtbare overheid. Voor de bieb, bus en het buurthuis terug in dorpen en rechtvaardigheid voor Groningen', schrijft Bushoff op sociale media.

Trots

Oud-wethouder Chakor schrijft op X dat ze ontzettend trots en vereerd is op haar plek. 'Ik wil werken aan een koers van vertrouwen en verbinding, waar het welzijn van mens en de natuur centraal staat.'
De combinatie GroenLinks-PvdA staat volgens de laatste Peilingwijzer op 22 tot 26 virtuele zetels in de Tweede Kamer. De verkiezingen zijn op 22 november.

Meer Groningers

Eerder maakten andere partijen de conceptkandidatenlijst bekend. Zuidbroekster Kamerlid Roelien Kamminga staat op plek tien van de VVD. Marjolein Vulpes, fractievoorzitter van de VVD in Midden-Groningen, is te vinden op plek 63. Sandra Beckerman en Jimmy Dijk uit Stad staan op respectievelijk plek twee en vier van die lijst van de SP.
Anne Kuik, jarenlang raadslid geweest in Groningen, staat op de tiende plek op de lijst van het CDA. Andere Groningers op de kieslijst van het CDA zijn Jalt de Haan op plek negentien en Harma Dost op de veertigste plek. Voormalig CDA-fractievoorzitter Herma Hemmen uit Ter Apel staat zestiende op de kandidatenlijst van de BBB.