Donar in Zwitserland afgedroogd door Italiaanse ploeg

Donar-aanvoerder Kjeld Zuidema
Donar-aanvoerder Kjeld Zuidema © JK Beeld
Donar is in Zwitserland hard onderuit gegaan in de tweede wedstrijd voor de Landolt Cup. Het Italiaanse Givova Scafati Basket was veel te sterk voor de formatie van coach Andrej Stimac. Het duel eindigde in 51-96 voor de Italianen.
Donar trad aan zonder de geblesseerden Jordy Kuiper (enkel) en Sam van Oostrum (schouder). Stimac startte de wedstrijd met Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, David Gabrovsek, Kjeld Zuidema en Theo John.
De Groningers werden op alle fronten afgetroefd. Na het eerste kwart stond het al 9-18 en halverwege was de achterstand opgelopen tot 21 punten: 27-48.

Balverlies en rebound

Na rust liep de nummer tien van het afgelopen seizoen in de Serie A steeds verder uit. Na dertig minuten spelen stond het 44-76. In het laatste bedrijf werd het nog erger voor de Groningers, die vooral veel te vaak balverlies leden (24 keer tegenover tien keer voor de Italianen). Ook in de rebound was Donar duidelijk minder (25 tegenover 39). Babusis was topscorer namens de Groningers met dertien punten.

Prishtina

Het eerste duel in het kader van de Landolt Cup werd afgelopen woensdag ook al verloren. Toen was het Duitse Telekom Baskets Bonn te sterk (72-80). Zaterdagmiddag vanaf 13.00 uur volgt de laatste wedstrijd in Zwitserland. De tegenstander is dan KB Prishtina uit Kosovo.