liveblog | 9 september

112 nieuws van zaterdag 9 september: Poging tot brandstichting in schuur • Hoogezand Groninger (41) mishandelt meerdere handhavers

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 9 september, 23:59 uur
23:59

Poging brandstichting in schuur in Hoogezand

Hoogezand, In de schaepmanstraat in Hoogezand is er een poging tot brandstichting geweest in een schuur. Volgens de aanwezige fotograaf heeft de bewoner het brandje geblust met tuinslang. Zowel politie als brandweer is ter plaatse.
Politie en brandweer bij het schuurtje
Politie en brandweer bij het schuurtje © DennisVenemaFotografie
23:04

Brand in woning Planetenlaan Groningen

In een woning aan de Planetenlaan in Groningen heeft korte tijd brand gewoed. De hulpdiensten zijn ter plaatse. De Zonnelaan is deels afgesloten vanwege de inzet.
Brandweer en politie bij de woningbrand in de Planetenlaan
Brandweer en politie bij de woningbrand in de Planetenlaan © 112Groningen
22:01

Man in Groningen aangehouden met doorgeladen vuurwapen

In de nacht van vrijdag op zaterdag ontstond er een confrontatie in de Peperstraat in Groningen, meldt de Eemskrant. Dankzij het cameratoezicht kon de politie waarnemen dat een 24-jarige man, afkomstig uit de gemeente Eemsdelta, een vuurwapen uit zijn broeksband haalde en later weer terugstopte.
Politieagenten wisten de man kort daarna te arresteren. Bij zijn aanhouding werd een doorgeladen vuurwapen bij de verdachte aangetroffen. De man is momenteel in hechtenis geplaatst voor verder onderzoek.
12:01

Inbreker komt binnen via regenpijp en vlucht over dak

Een 25-jarige man heeft twee keer op spectaculaire wijze ingebroken in Stad.
In de Peperstraat klom hij via een regenpijp door een raam. De inbreker liep naar buiten met een gestolen telefoon en buitgemaakte kleding. Een getuige waarschuwde de politie, waarna de man werd aangehouden.
De nacht erop werd hij opnieuw betrapt, dit keer in een woning aan de Folkingestraat. Hij vluchtte over het dak, maar kon toch worden aangehouden. Hij had gestolen spullen bij zich.
Hier is 'meer nodig dan alleen strafrecht', concludeert teamchef Gerard de Jonge van de politie op X.
11:10

Groninger (41) mishandelt meerdere handhavers

Een 41-jarige man uit Groningen heeft vrijdagavond meerdere handhavers van de gemeente Groningen mishandeld. De politie heeft geweld moeten gebruiken om de man aan te kunnen houden.
Rond half tien kwam bij de politie de melding binnen dat handhavers in de Van Kerckhoffstraat in Stad werden mishandeld. De handhavers hadden een 41-jarige man willen controleren, maar die weigerde mee te werken en werd agressief. Een van de handhavers werd gebeten. Hij zal zich moeten laten testen op overdraagbare ziektes.
Opgeroepen collega’s van de handhavers en politieagenten hebben gezamenlijk de man onder controle gekregen. Daarbij is door de politie geweld gebruikt.
De man zit vast en wordt verhoord. De handhavers hebben aangifte gedaan.
07:50

Leekster rijdt mét drank, maar zonder rijbewijs en negeert politie

Een 50-jarige motorrijder uit Leek is afgelopen weekend aangehouden, omdat hij zonder motorrijbewijs reed, te veel alcohol had gedronken én een stopteken negeerde.
Agenten zagen de man zaterdagnacht rijden op de Mensumaweg in Tolbert. HIj viel op omdat hij in dichte mist met hoge snelheid voertuigen inhaalde.
De agenten gaven de motorrijder een stopteken, maar hij reed door. Ook reageerde hij niet op de blauwe lichten, seinen met groot licht, toeteren en een oproep via de megafoon.
Collega's van de agenten wachtten de motorrijder op bij de rotonde in de Auwemalaan. De Leekster reed echter door en raakte daarbij bijna een politiewagen. Op het Oldenoert wilde hij over het gras doorsteken naar de Burgemeester van Waninglaan, maar dat mislukte. Hij viel.
Het is niet de eerste keer dat de Leekster dergelijke overtredingen begaat. De motor is daarom in beslag genomen.
Update: Dit bericht is aangepast nadat de politie met meer informatie kwam over het ongeluk.
Het motorongeluk in Leek
Het motorongeluk in Leek © Persbureau Meter