Pontjodikromo verliest tennisfinale in Haren: 'Het is een pijnlijke dag'

Thiemo de Bakker (links) en Sidané Pontjodikromo (rechts) na de finale in Haren
Thiemo de Bakker (links) en Sidané Pontjodikromo (rechts) na de finale in Haren © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Het is Sidané Pontjodikromo niet gelukt om het proftennistoernooi in Haren op zijn naam te schrijven. De 22-jarige Groninger verloor de finale van Thiemo de Bakker. Bij de vrouwen won de 17-jarige Isis-Louise van den Broek.
Pontjodikromo woont inmiddels in de provincie Utrecht, maar is opgegroeid in Groningen. Hij beschouwde de finale hierdoor als een thuiswedstrijd. Helaas voor hem was de 34-jarige routinier duidelijk te sterk in de eindstrijd: 6-3 en 6-2.

'Er zijn veel mensen voor mij gekomen'

'Het is een pijnlijke dag voor mij. We hadden beiden een laag niveau. Hij ging daar beter mee om en ik heb helaas niet mijn niveau kunnen halen vandaag. Een zege zou veel voor me betekend hebben. Ik kom hier natuurlijk vandaan. Ik ben hier geboren en heb twaalf jaar hier gewoond. Er zijn ook veel mensen hier gekomen om mij te steunen. Het was mooi geweest als ik hem naar huis kon brengen', aldus de Pontjodikromo.
Pontjodikromo: 'Het is een pijnlijke dag voor mij'

'Tennissen kan 'ie'

De Bakker had nog wel wat opbeurende woorden voor zijn tegenstander. 'Die jongen kan gewoon heel goed spelen. Dat weet hij zelf ook. Hij heeft twee keer een finale gespeeld in korte tijd en twee keer zit ik dan dwars. Maar hij moet gewoon doorgaan en stappen blijven maken. Tennissen kan 'ie', aldus de voormalig nummer 40 van de wereldranglijst.
De Bakker: 'Die jongen kan gewoon heel goed spelen'

Eerste voor Van den Broek

Bij de vrouwen ging de titel naar de 17-jarige Isis-Louise van den Broek uit Driebergen. Zij versloeg in de finale de Duitse Eva Marie Voracek (24). Het was de eerste keer dat ze een ITF-toernooi won. Van den Broek pakte de eerste set na een tiebreak met 7-6. In de tweede set won ze alle games: 6-0.
Van den Broek: 'Heel leuk voor eigen publiek'

'Dat is wel heel gaaf'

'Heel leuk natuurlijk, voor eigen publiek. Familie er bij, dat is wel heel gaaf. Ik had de hele zomer al best wel een goede reeks, en in Eindhoven mijn eerste ITF-finale. Maar je wil natuurlijk toch een keertje winnen. Dat is nu eindelijk gelukt, dus dat is wel heel leuk', aldus Van den Broek.