Schietincident op de Iepenlaan in Stad: 'Duurt wel even voordat ik weer kan slapen' (update)

De politie heeft de straat rond het busje afgezet
De politie heeft de straat rond het busje afgezet © 112Groningen
Op de Iepenlaan in Groningen was zondagavond een schietincident. Buurtbewoners hoorden kort voor tien uur meerdere schoten en alarmeerden de politie.
Een buurtbewoner die niet bij naam genoemd wil worden heeft het zien gebeuren: 'Samen met mijn man zat ik voetbal te kijken en ik zag opeens allemaal flitsen. Een jonge man met een wit t-shirt liep heel hard weg', vertelt ze. 'De knallen klonken anders dan vuurwerk. Onze hond sloeg er zelfs op aan, terwijl hij dat niet doet wanneer er vuurwerk wordt afgestoken.'
Volgens een politiewoordvoerder is er geschoten op een voertuig. Hierbij raakte niemand gewond.

Inval in huis achter Iepenlaan

Zo'n twee uur na het incident is een handjevol omwonenden nog steeds op straat om te kijken wat er in hun buurtje gebeurt. De één zegt drie schoten snel achter elkaar gehoord te hebben, terwijl andere buurtbewoners over vier schoten spreken.
Rond half één 's nachts rijdt er een arrestatieteam richting een hofje achter de Iepenlaan. Agenten stappen uit en forceren de deur, zo vertellen de buurtbewoners. Er blijkt niemand thuis te zijn.
Een agent van het arrestatieteam in de Populierenlaan
Een agent van het arrestatieteam in de Populierenlaan © Martijn Klungel/RTV Noord
Niet lang daarna is de politie klaar op de Iepenlaan, zijn de linten verwijderd en kan de bestuurder van het witte busje dat beschoten zou zijn weer achter het stuur kruipen. Wat zich precies heeft afgespeeld is op dat moment voor de inwoners niet duidelijk.
Rond 01.00 uur 's nachts houden de meeste buurtbewoners het voor gezien. 'Het gaat nog wel even duren voordat ik weer kan slapen', zegt de vrouw die het heeft zien gebeuren. Van de voetbalwedstrijd heeft ze maar weinig meegekregen.
Update (02.30): dit verhaal is aangevuld met informatie van meerdere omwonenden en onze verslaggever ter plaatse