Rechter buigt zich over aanrandingszaak buurtsuper Winsum

Beeld uit een supermarkt
Beeld uit een supermarkt © ANP/ Hollandse Hoogte/ Richard Brocken
Een 55-jarige oud-supermarkteigenaar uit de gemeente Het Hogeland moet zich vandaag verantwoorden voor het betasten van twee minderjarige medewerksters. De meisjes deden aangifte van aanrandingen in de periode van 2018 tot begin 2022.
Een oud-medewerkster deed onlangs haar verhaal bij RTV Noord. Zij vertelde dat zij als 16-jarige in de buurtsuper aan het werk was. Op de momenten waarop ze alleen met de toenmalige eigenaar aan het werk was werd ze betast of in de billen geknepen. Na drieënhalf jaar stapte ze op.
Vorige zomer hoorde ze van een vriendin dat de man meerdere slachtoffers had gemaakt. Een andere vriendin van haar werkte daar acht jaar en overkwam hetzelfde. Eén van de meisjes is gaan praten met de echtgenote van de verdachte, die mede-eigenaar is van de buurtsuper.

Aangifte gedaan

Volgens de oud-medewerkster vertelde de verdachte tijdens een speciaal belegde bijeenkomst op de zaak aan de aanwezigen dat hij over de schreef was gegaan. De jonge vrouw besloot alsnog aangifte te doen. De verdachte is inmiddels niet langer betrokken bij de buurtsuper.
Over de twee aangiftes wordt de verdachte door de rechtbank ondervraagd. De aangeefsters krijgen de gelegenheid de rechter, de verdachte en de officier van justitie te vertellen wat het misdrijf met hen heeft gedaan. Uiteindelijk stelt de aanklager een straf voor, waar de verdediging op mag reageren.
De rechtbank neemt doorgaans twee weken de tijd om tot een uitspraak te komen.