liveblog | 11 september

112-nieuws maandag 11 september: Motorrijder overleden na ongeluk in Farmsum • Brand motorkap A7

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 september, 17:25 uur
17:25

Driewieler rijdt in droge sloot

Op de Oosteinderlaan in het Drentse Leutingewolde is door een nog onbekende oorzaak een driewieler in een droge sloot beland.
De bestuurder van de driewieler is uit de sloot gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten zijn aanwezig aan de Oosteinderlaan bij Leutingewolde
Hulpdiensten zijn aanwezig aan de Oosteinderlaan bij Leutingewolde © 112 Groningen
16:25

Brand onder motorkap A7

Op de A7 bij Nuis staat een auto aan de zijkant van de weg na rookontwikkeling onder de motorkap. Rijkswaterstaat sloot een weghelft af richting Drachten, waardoor er file is ontstaan. Inmiddels is de weg weer vrijgegeven.
File op A7 richting Drachten
File op A7 richting Drachten © Venema Media
15:35

Motorrijder overleden na ongeluk in Farmsum

Bij een ongeluk op de Oosterhorn in Farmsum is een 25-jarige motorrijder uit Appingedam om het leven gekomen. De motorbestuurder is in botsing gekomen met een auto. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Ook de traumahelikopter is aanwezig.
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeluk
Hulpdiensten ter plaatse bij het ongeluk © ProNews
14:40

Geen treinen op traject Groningen-Veendam en Groningen-Winschoten

Door een grootschalige stroomstoring rijden er geen treinen tussen Groningen en Veendam en tussen Groningen en Winschoten. Dat meldt Arriva op X.
11:40

45-kilometerauto botst tegen boom in Stadskanaal

De bestuurder van een 45-kilometerauto is maandagmorgen in Stadskanaal tegen een boom gereden.
Het ongeluk gebeurde op de kruising Atlantislaan/Amerikalaan. De politie en een ambulance rukten uit. Hoe het met het slachtoffer gaat, is onbekend.
De politie en een ambulance rukten uit
De politie en een ambulance rukten uit © Van Oost Media
11:30

Leekster rijdt mét drank, maar zonder rijbewijs

Een 50-jarige motorrijder uit Leek is afgelopen weekend aangehouden, omdat hij zonder motorrijbewijs reed, te veel alcohol had gedronken én een stopteken negeerde.
Agenten zagen de man zaterdagnacht rijden op de Mensumaweg in Tolbert. HIj viel op omdat hij in dichte mist met hoge snelheid voertuigen inhaalde.
De agenten gaven de motorrijder een stopteken, maar hij reed door. Ook reageerde hij niet op de blauwe lichten, seinen met groot licht, toeteren en een oproep via de megafoon.
Collega's van de agenten wachtten de motorrijder op bij de rotonde in de Auwemalaan. De Leekster reed echter door en raakte daarbij bijna een politiewagen. Op het Oldenoert wilde hij over het gras doorsteken naar de Burgemeester van Waninglaan, maar dat mislukte. Hij viel.
Het is niet de eerste keer dat de Leekster dergelijke overtredingen begaat. De motor is daarom in beslag genomen.