Bauke Mollema geselecteerd voor EK wielrennen in Drenthe

Bauke Mollema tijdens de Giro d'Italia eerder dit jaar
Bauke Mollema tijdens de Giro d'Italia eerder dit jaar © ANP
Bauke Mollema is door bondscoach Koos Moerenhout geselecteerd voor de Europese kampioenschappen wielrennen in Drenthe, dat op 20 september begint. Op 24 september wordt de wegwedstrijd gereden.
Titelverdediger Fabio Jakobsen en wereldkampioen Mathieu van der Poel ontbreken.

Topfavoriet 'niet in de gelederen'

Mollema rijdt momenteel in de Vuelta, de Ronde van Spanje, nadat hij eerder niet geselecteerd was voor de Tour de France.
'Voor ons is het een thuiswedstrijd op grotendeels bekend terrein', zegt bondscoach Moerenhout. 'We treffen een wegparcours met een technische finale, waar ik een intensief laatste deel van de wedstrijd verwacht. We starten met een kansrijke ploeg met renners die op dit terrein uit de voeten kunnen, maar we hebben niet de topfavoriet in de gelederen.'

Nog een Groninger

Mollema is niet de enige Groninger tijdens de EK. Ook Adriaan Helmantel uit Westeremden is op het toernooi actief, als bondscoach wegwielrennen voor de junioren en beloften. Na het toernooi stopt hij in die rol. 'Ik kijk er naar uit om deze periode bij de wielerbond KNWU af te sluiten met de EK in eigen land', zei hij hier eerder over.