liveblog | 12 september

112-nieuws dinsdag 12 september: Beelden opgedoken van schietpartij aan de Iepenlaan, bekijk ze hier

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 12 september, 23:30 uur
23:30

Explosie in Herestraat

In een pand aan de Herestraat in Stad is rond half twaalf een explosie geweest. Volgens de politie is niemand gewond geraakt, wel zijn er ramen gesneuveld.
Lees hier meer
16:00

Beelden opgedoken schietpartij Iepenlaan

Op instagram zijn beelden opgedoken van de schietpartij aan de Iepenlaan in Groningen van zondagavond. Voor zover bekend raakte er bij de schietpartij niemand gewond. De politie heeft inmiddels een 18-jarige verdachte aangehouden, hij meldde zichzelf op het bureau. Zijn betrokkenheid wordt onderzocht.
15:45

Ondergelopen straten door regenval

Meerdere regenbuien hebben dinsdagmiddag gezorgd voor wateroverlast. Onder meer uit Uithuizen komen meldingen binnen van ondergelopen straten.
Wateroverlast in Uithuizen
Wateroverlast in Uithuizen © 112Groningen/Martin Nuver
12:10

Auto en brommobiel botsen in Hoogezand

In Hoogezand zijn vanmorgen een auto en een brommobiel op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde op de kruising Van der Duyn van Maasdamweg met de Burgemeester van Roijenstraat Oost. Beide voertuigen raakten door de aanrijding beschadigd. Eén persoon is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
Beide voertuigen raakten door de aanrijding beschadigd
Beide voertuigen raakten door de aanrijding beschadigd © Venema Media
11:50

Bus Qbuzz valt stil op Friesestraatweg, verkeer via fietspad

Op de Friesestraatweg tussen Zuidhorn en Aduard, is een elektrische bus van Qbuzz gestrand. Daardoor is één rijstrook dicht. Verkeer rijdt op eigen initiatief via het fietspad om de bus heen. Waardoor de bus is stilgevallen is niet bekend. Ook is niet duidelijk of de bus op dat moment reizigers vervoerde. Een bergingsbedrijf zal de bus wegslepen.
De bus staat stil tussen Zuidhorn en Aduard
De bus staat stil tussen Zuidhorn en Aduard © 112Groningen
09:00

Hardrijder bij Aduard bekeurd voor rijden zonder rijbewijs

Een 54-jarige inwoner van Groningen is maandag tijdens een snelheidscontrole bij Aduard geflitst met een snelheid van 103 kilometer per uur, waar 60 gereden mag worden. De man bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij had daarnaast geen legitimatie bij zich.
De bijrijder nam het stuur over, om het legitimatiebewijs van de bestuurder op te halen. Toen die vervolgens wilde wegrijden, had de agent 'grote twijfels over de stuurkunsten van de passagier'. Ook hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Beide mannen zijn bekeurd.