Noord Scoort #22: Zweten en drinken bij de RUN van Winschoten

De deelnemers aan de wandeltocht van de RUN
De deelnemers aan de wandeltocht van de RUN © Noord Scoort/RTV Noord
De RUN van Winschoten is meer dan alleen de getrainde atleten op de 100 kilometer. Dat blijkt wel in de Noord Scoort van deze week. Presentator Niiwino Geertsema laat zich letterlijk en figuurlijk onderdompelen in de 47e editie van het hardloopevenement.
Zo komt Niiwino er achter dat er ook een wandeltocht bij de RUN hoort. De wandelgroep zingt zichzelf moed in met het Gronings volkslied.
100 kilometer hardlopen en wandelen

Heet en nat

Dat het een snikhete editie was, is overal duidelijk te merken. De EHBO hield extra ogen in het zeil, de vele kinderen langs het parcours hielden de deelnemers nat en de winnaar van de 50 kilometer dronk meer dan normaal.
Heet en nat tijdens de RUN van Winschoten

Goed dat Gudde is gebleven?

Martin, Stefan en Niiwino bespreken FC Groningen-directeur Wouter Gudde in De Koffiecorner. De rust lijkt teruggekeerd bij de club, is dat aan Gudde te danken?
Goed dat Gudde is gebleven?

Toptennis in Haren

In Haren was de mannenfinale van het proftennistoernooi er een met een Gronings tintje. Sidané Pontjodikromo stond tegenover sluwe vos Thiemo de Bakker. Bij de vrouwen deed Annelin Bakker helaas niet mee. De 18-jarige uit Haren was geblesseerd, maar was wel aanwezig als vrijwilliger.
Toptennis in Haren
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De complete uitzending van Noord Scoort kun je hier zien:
Noord Scoort maandag 11 september

Bekijk ook: