Instellingen

Nieuwe nacht van paraatheid in Groningen

© Jurjen Veerman

GRONINGEN - De waterschappen en hulpverleningsinstanties houden ook donderdagnacht de situatie rondom de hoge waterstanden nauwlettend in de gaten.

Burgemeester Rehwinkel van Groningen liet dit donderdagavond rond 22:00 uur weten na een overleg van de veiligheidsregio Groningen.

De komende nacht wordt op het crisiscentrum aan de Sontweg vooral de situatie rondom de Tolberter Pettenpolder in de gaten gehouden. Het water in de Matsloot rondom de polder staat weer hoger dan eerder vandaag, op sommige plaatsen loopt het zelfs over de dijk. Het advies aan bewoners van de polder om te vertrekken blijft dan ook van kracht.

In tegenstelling tot de situatie bij Tolbert zijn de problemen bij Lauwersoog juist weer afgenomen. Vakantiegangers van twee bungalowparken hoeven dan ook niet te worden geëvacueerd. Volgens Peter Rehwinkel, die optreedt als voorzitter van de veiligheidsregio Groningen, verblijven in de bungalows zo'n 50 mensen. Dit aantal is dusdanig laag dat als de nood aan de man is alsnog makkelijk kan worden overgegaan tot evacuatie.