liveblog | 13 september

112-nieuws woensdag 13 september: Politie onderzoekt Hoendiep • Politie houdt persoon voor de 22ste keer aan

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 september, 18:45 uur
18:45

Handhavers vinden gestolen fiets

Mensen van de handhaving vonden een gestolen fiets terug in Stad. De bestuurder werd gefouilleerd en bleek een 'oestermes' in het bezit te hebben. De persoon is door de handhavers aangehouden.
18:35

Persoon voor de 22ste keer aangehouden

De politie heeft in Vinkhuizen een persoon voor de 22ste keer aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslag genomen, de bestuurder wilde niet meewerken met een speekseltest.
17:20

Politie onderzoekt Hoendiep

De hele middag is een speciaal team van de politie en de recherche met een zoekactie bezig in het Hoendiep bij De Poffert. Het gaat om een lopend onderzoek meldt de persvoorlichter, ze zoeken daarbij naar een voorwerp. Het is onbekend of er iets is gevonden.
Politie op kade Hoendiep
Politie op kade Hoendiep © 112Groningen
16:25

Vreemde geur in Leek

In de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek is woensdagmiddag de brandweer gealarmeerd voor een vreemde geur in een woning. De brandweer is met twee man de woning binnen gegaan om op verkenning uit te gaan. Volgens de aanwezige fotograaf is een persoon onwel.
Hulpdiensten ter plaatse in Leek
Hulpdiensten ter plaatse in Leek © Persbureau Meter
15:30

Verdachte aangehouden na inval in Leek

De politie heeft een 48-jarige persoon aangehouden in Leek. Die had ingebroken bij lunchroom Vicini en geld meegenomen uit een pot voor het Beatrix kinderziekenhuis in Groningen.
13:15

Storing brug bij Aduard

De brug over het Van Starkenborghkanaal bij Aduard kampt met een technische storing. De hefbrug is omhoog gezet, zodat de scheepvaart er geen hinder van ondervindt. Het verkeer over de Albert Harkemaweg (N983) wordt omgeleid.
Volgens Marcator op X, het voormalige Twitter, is het al de zoveelste keer dat de brug in Aduard met een storing kampt:
Update: De brug is inmiddels gemaakt en weer in gebruik, verkeer kan er weer langs.