Politie pakt vijf drugsbezorgers op in Stad

Cocaïne
Cocaïne © Jonathan Raa/NurPhoto
De politie heeft vijf online drugsbezorgers in Stad aangehouden. Dat gebeurde op 4 en 5 september. Vervolgens zijn er telefoons, auto's en een 'flink' contant geldbedrag gevonden bij een inval.
Het gaat om drie mannen van 18, 23 en 34 uit de stad en twee 32-jarige mannen uit Leeuwarden en Assen. Bij een inval in een pand werden harddrugs in beslag genomen, net als spullen die worden gebruikt bij het maken van softdrugs. Ook heeft de politie een boksbeugel en telefoons gevonden. Die laatste gebruikt de politie om meer informatie te krijgen over het drugscircuit.

Drugscircuit in kaart brengen

Daarmee zijn de acties nog niet afgelopen. Het Openbaar Ministerie werkt samen met de politie om het drugscircuit in kaart te brengen. 'We blijven dit monitoren en aanpakken waar mogelijk', zegt Gerard de Jonge als teamchef van het Basisteam Groningen-Centrum. Verdere actie is dan ook niet uitgesloten.

Verdachte activiteiten melden

Om meer te weten te komen over de drugshandel, roept de politie op om het te melden als je iets verdachts ziet. Dat kan gaan om personen die snel iets uitwisselen met voorbijgangers of om huizen waar veel mensen langskomen om iets te halen of brengen.