'Hulpverleners en opvang absolute prioriteit'

GRONINGEN - Volgens Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) moet de absolute prioriteit op dit moment liggen bij de hulpverleners en de opvang van mensen. Dat zegt hij op RTV Noord.
Over kritiek op de provincie Groningen met betrekking tot de juiste toetsing van de dijk in Tolbert wil Atsma nog niet praten: "De vraag wie en wat zijn verantwoordelijkheid niet genomen heeft wordt straks wel beantwoord. Wie hier precies verantwoordelijkheid voor zou hebben moeten dragen, daar laat ik mij niet over uit."
Atsma geeft aan vanuit Den Haag de ontwikkelingen goed te volgen: "Wij volgen het natuurlijk op de voet. Wij zijn voor de primaire waterkeringen het eerste aanspreekpunt. Dan heb je het over Termunterzijl, Lauwersoog en Delfzijl. Alle secundaire dijken zijn toch de eerste verantwoordelijkheid voor de waterschappen en de provincie."
Er wordt nog gekeken of extra noodpompen van Rijkswaterstaat ingezet kunnen worden. Atsma:"Deze pompen zijn nu in het noorden. We gaan kijken of ze kunnen worden benut."