Lycurgus start oefencampagne met nederlaag en ambitie: 'Tijd om weer eens kampioen te worden'

Sam Gortzak geeft een set-up bij zijn rentree voor Lycurgus
Sam Gortzak geeft een set-up bij zijn rentree voor Lycurgus © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus zijn begonnen aan de oefencampagne voor het nieuwe seizoen. De eerste oefenwedstrijd werd in eigen huis met 1-4 verloren van regerend landskampioen Draisma Dynamo uit Apeldoorn. Toch liet Lycurgus-coach Arjan Taaij weten dat zijn ploeg wel degelijk opnieuw voor alle prijzen gaat dit seizoen.
De setstanden in het Alfa-college Sportcentrum waren 20-25, 21-25, 21-25, 18-25 en 25-23. Na een goede servicebeurt van Luuk Hofhuis wist Lycurgus toch nog de laatste set te pakken. Desondanks was de sfeer alles behalve bedrukt na afloop. 'We hebben nog een heleboel te doen', lachte Taaij. 'Maar gelukkig hebben we nog een paar weken', aldus de coach.

Team lang niet compleet

Het team van Arjan Taaij was dan ook lang niet compleet. Libero Jeffrey Klok zit nog bij Oranje, dat net het EK gespeeld heeft. Kyle McCauley is nog met Amerika onder 23 actief. Verder zijn de Amerikanen Cal Fisher en Cole Gillis geblesseerd. De vierde Amerikaan, spelverdeler Cole Bogner, heeft sinds dinsdag zijn werkvergunning en deed wél mee.
Taaij: 'We hebben nog een heleboel te doen'
Sam Gortzak en Cole Bogner wisselden elkaar tijdens de wedstrijd steeds af als spelverdeler. Thomas Sleurink speelde als diagonaal. Maarten Bartels en Guus Boer waren de passer-lopers. Op het midden kregen Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Niels de Vries en Arjan Westra allemaal speeltijd. Niels Kuijpens verving Klok als libero. Verder kwam Jorryt Sybrandy, die twee keer per week meetraint en uitkomt voor Sudosa Desto in Assen, in de vijfde set in het veld.

Bouwen aan nieuw succes

Arjan Taaij begint aan zijn elfde seizoen als hoofdcoach van Lycurgus en hij zit nog altijd vol enthousiasme en ambitie. 'Het blijft leuk om met een mooie groep spelers weer proberen te bouwen aan een nieuw succes. Dat verandert niet zo, moet ik zeggen. Het wordt ook wel weer een keer tijd om kampioen te worden of om in de finale te staan', lacht de coach die in 2018 voor de laatste keer de landstitel pakte met zijn team.

Supercup

Lycurgus speelt nog tien oefenduels. Komend weekend zijn er twee oefenwedstrijden in België tegen Haasrode Leuven. Op zondag 15 oktober begint het serieuze werk. Dan spelen de Groningers, die het afgelopen seizoen de beker wonnen, in Apeldoorn tegen landskampioen Dynamo om de Supercup.