liveblog | 14 september

112-nieuws donderdag 14 september: Bestelbusje rijdt tegen pick-up aan • Aanrijding met fietser in Stad

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 september, 22:50 uur
22:50

Brommobiel en scooter botsen tegen elkaar op

Een brommobiel en scooter raakten elkaar in Nietap aan de JP Santeeweg ter hoogte van de Harke Kuipersweg. Het ambulancepersoneel controleert een van de personen. Het verkeer ondervindt enige hinder.
Politie inspecteert de brommobiel
Politie inspecteert de brommobiel © Persbureau Meter
22:05

Busje botst tegen pick-up aan

Een bestelbusje is tegen een pick-up aangereden in Spijk op de kruising van de Willem de Merodelaan en de Nesweg. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Wel liggen er veel brokstukken op de weg.
Politie op de plek van het ongeluk in Spijk
Politie op de plek van het ongeluk in Spijk © 112Groningen
18:00

Aanrijding in Stad

Op de Kraneweg heeft een aanrijding plaatsgevonden. Wat er precies is gebeurd is nog niet bekend. De weg is afgesloten. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Volgens de aanwezige fotograaf gaat het om een aanrijding tussen een auto en fietser.
Politie komt aan bij Kraneweg
Politie komt aan bij Kraneweg © 112Groningen
17:05

Stro rookt op vrachtwagen

De brandweer kreeg melding van rokend stro op een vrachtwagen in Wagenborgen. Eenmaal ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van brand, maar van een storing in de brandstofpomp. De weg werd tijdens het incident afgezet.
Brandweer komt af op rokende hooibalen
Brandweer komt af op rokende hooibalen © 112Groningen
17:00

Auto brandt uit in Marum

Een personenauto is in Marum in brand gevlogen. De brandweer is ter plaatse om de brand te blussen. Over de oorzaak is nog niks bekend.
Brandweer blust brandende auto
Brandweer blust brandende auto © Persbureau Meter
17:00

Verdachte van miljoenenfraude aangehouden op Airport Eelde

De Koninklijke Marechaussee heeft maandag een Nederlandse vrouw aangehouden op Groningen Airport Eelde, omdat ze voor 52 miljoen euro gefraudeerd zou hebben.
Ze werd internationaal gezocht. De autoriteiten in Duitsland verdenken haar van de miljoenenfraude, meldt de marechaussee.
De vrouw stond op het punt om naar Spanje af te reizen, toen ze bij de paspoortcontrole tegen de lamp liep. De marechaussee wil de exacte bestemming van de vrouw niet delen, maar zeer waarschijnlijk was ze op weg naar Gran Canaria. Dat is volgens het vluchtschema van Groningen Airport Eelde de enige Spaanse bestemming die op maandag wordt aangedaan.
De vrouw zit vast en wordt vermoedelijk overgeleverd aan Duitsland. Het is de marechaussee niet bekend hoe de vrouw fraude heeft gepleegd. Uit privacyoverwegingen maakt de marechaussee haar leeftijd en woonplaats niet bekend.