Instellingen

Piet Paulusma: ook zaterdag nog buien

© FPS/Jos Schuurman

GRONINGEN - Weerman Piet Paulusma verwacht ook voor zaterdag nog pittige buien. Tijdens die buien kunnen windstoten voorkomen.

Overdag is het zaterdag overwegend bewolkt en vallen er stevige buien. De zon laat zich af en toe even zien. Overdag is het 8 of 9 graden. De wind is krachtig en komt uit het westen tot noordwesten. Langs de kust staat een harde wind.

In de nacht van zaterdag op zondag ook een aantal buien met een krachtige tot harde noordwestenwind. Zondag lijkt rustiger te verlopen met eerst nog een bui. In de middag overwegend droog. De zon laat zich dan ook zien, bij een temperatuur van 8 of 9 graden. Er staat een matige tot krachtige wind uit het noordwesten.

Maandag is het bewolkt met regelmatig regen of lichte regen. Overdag ongeveer 8 graden. Er staat dan een matige tot krachtige wind uit het westen. Dinsdag is het droog met flink wat zon en temperaturen rond 8 graden. Er staat een meest matige westenwind. In de nacht is er kans op vorst aan de grond. Woensdag tot en met vrijdag is het meest of geheel droog met zon. Overdag temperaturen van rond 6 of 7 graden. In de nachten vaak enige grondvorst. Er staat dan een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten.