Evacuees mogen weer terug

WOLTERSUM - De inwoners die donderdagnacht zijn geëvacueerd uit Woltersum en omgeving mogen weer terug naar huis. Dat heeft burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen zaterdag aan het eind van de ochtend bekend gemaakt.
De ongeveer 800 evacuees mogen onder begeleiding van de politie via Ten Boer het gebied weer in. Ook de geëvacueerde dieren mogen weer het gebied in. Niet-bewoners mogen het gebied nog niet in.
Donderdagnacht moesten de mensen in het gebied vertrekken, omdat de dijk langs het Eemskanaal het dreigde te begeven vanwege het hoge water. Met man en macht is gewerkt om dat te voorkomen. Vrijdagnacht is er miljoenen liters water gespuid en zakte het waterpeil weer. Een inspectie met een F16 wees uit dat de situatie onder controle is. De verwachting is dat de situatie ook de komende dagen stabiel blijft. Op 16 januari wordt er een nieuw onderzoek gedaan met een F16.
Aanvankelijk werd onze verslaggever gemeld dat de mensen niet terug naar huis mochten. Vervolgens werd aangekondigd dat men wél terug mocht. Dat zorgde voor enige verwarring.