SC Veendam boekt winst

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft over het seizoen 2010-2011 winst geboekt.
Het bedrijfsresultaat bedraagt bijna 64.000 euro, exclusief de opbrengst van de transfer van Michael de Leeuw. Dat meegeteld en nog een aantal meevallers, brengt de winst op bijna 180.000 euro. Directeur Henk Eising vindt het een resultaat om bijzonder trots op te zijn. "We hebben dit bereikt door keihard te werken. In oktober koersten we nog af op een verlies van rond de drie ton," laat de directeur weten. De personeelskosten bedragen rond de 66 procent van de totale omzet van 1,8 miljoen euro. "Dat is volgens de maatstaven van de KNVB voldoende. Lager kan momenteel ook niet," zegt Eising.
Eising had de cijfers graag bekend gemaakt tijdens de Nieuwjaarsreceptie. Deze ging niet door omdat de oefenwedstrijd tegen De Graafschap afgelast werd vanwege de slechte toestand van het veld aan de Langeleegte. De bijeenkomst is nu verplaatst naar maandag 23 januari, voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Oss. Dan wordt ook meer bekend over de nieuwe bestuursstructuur van de club. Eising zal daar sowieso deel van uitmaken met commerciële zaken in z'n pakket. Daarnaast blijft hij naar eigen zeggen het boegbeeld van de club. Dan is ook bekend of Veendam definitief promoveert naar categorie 2. De club krijgt over een paar weken van de KNVB te horen of ze een voldoende krijgt voor haar financiële beleid. De afgelopen jaren stond de club onder curatele van de voetbalbond.
De zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur is ook in volle gang. Over ongeveer twee maanden moet de opvolger van Eising bekend zijn. "Het hoeft niet persee iemand te zijn die betaald voetbal heeft gespeeld. We kijken ook naar kwaliteit," aldus Eising.