liveblog | 15 september

112-nieuws vrijdag 15 september: Auto brandt uit in Musselkanaal • Ongeluk met lijnbus op Westerhaven

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 september, 12:50 uur
12:50

Auto brandt uit in Musselkanaal

Op de Exloërweg in Musselkanaal is een auto uitgebrand. De brandweer kwam blussen, maar de auto was niet meer te redden.
Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.
De auto staat helemaal in brand
De auto staat helemaal in brand © Persbureau Groningen
16:30

Verdachte brandstichting Stadskanaal in mei op camera vastgelegd

De politie vraagt op X wie de fietser herkent die vlak voor een verwoestende brand in de nacht van 15 op 16 mei in Stadskanaal in en bij het pand aan de Mandenmaker te zien is. Hij wordt door de politie als verdachte beschouwd.
In deze nacht brandt het pand volledig af. Onderzoek wijst uit dat er sprake is van brandstichting.
Omstreeks 02.00 uur is de verdachte voor het eerst op de fiets in de omgeving in beeld. De verdachte stopt bij de voordeur van het pand en gaat naar binnen. Als de fietser na enige tijd het pand verlaat, zijn er enkele minuten later vlammen te zien.
Hoewel de verdachte niet goed te zien is op beeld, zou iemand volgens de politie de verdachte toch kunnen herkennen. Bijvoorbeeld aan de manier van fietsen, de fiets met fietstassen of de hoed die de persoon draagt.
15:00

Ongeluk met lijnbus op Westerhaven in Stad

Een lijnbus is betrokken bij een ongeluk op de Westerhaven in Groningen.
Volgens omstanders is er één gewonde gevallen. De politie kan dit niet bevestigen.
De straat is deels afgesloten.
Het ongeluk met de lijnbus op de Westerhaven
Het ongeluk met de lijnbus op de Westerhaven © 112groningen
12:05

Brug bij Stroobos weer open voor verkeer

De aangevaren brug over het Prinses Margrietkanaal bij Stroobos is weer open voor het wegverkeer. De herstelwerkzaamheden en laatste tests zijn vrijdag afgerond, meldt Rijkswaterstaat.
De brug werd op 17 augustus 's nachts aangevaren door een binnenvaartschip en raakte daarbij beschadigd. Sindsdien was de brug ontoegankelijk. Het wegverkeer werd omgeleid en moest daardoor kilometers omrijden.
11:10

Vrachtwagen kantelt op ringweg bij Groningen

Een vrachtwagen is van de weg geraakt en op de zijkant in de berm beland. Dat gebeurde op een afslag van de ringweg bij Groningen (N7), ter hoogte van de Kieler Bocht en in de richting van het Julianaplein. Er is één rijstrook afgesloten. De chauffeur raakte niet gewond.
De vrachtwagen was geladen met karton, schrijft een weginspecteur op social media. De vrachtwagen heeft brandstof gelekt in de berm.
De vrachtwagen wordt na de avondspits weggehaald. Vanaf ongeveer 19:00 uur gaat de weg weer dicht, om de berger de ruimte te geven.
De gekantelde vrachtwagen naast de ringweg
De gekantelde vrachtwagen naast de ringweg © Venema Media
09:40

Laatste tests voordat aangevaren brug bij Stroobos weer opengaat

De aangevaren brug over het Prinses Margrietkanaal bij Stroobos gaat, als de laatste tests slagen, om 12:00 uur vrijdagmiddag weer open voor het verkeer. Dat meldt Omrop Fryslân.
De brug werd op 17 augustus 's nachts aangevaren door een binnenvaartschip en raakte daarbij beschadigd. Sindsdien is hij ontoegankelijk. Alle verkeer wordt omgeleid en moet daardoor kilometers omrijden.