Coach Nic. wil schokeffect

SASSENHEIM - Korfbalcoach Albert Nijdam van Nic./Alfa College stelt zijn positie ter discussie bij de spelersgroep. Het team verloor zaterdag voor de zesde keer op rij en heeft nog geen enkel punt behaald in de Korfballeague.
Nijdam vindt een schokeffect nodig en wil als dat nodig is best een stap opzij doen. Wel is hij van mening dat de slechte resultaten niet alleen hem te verwijten zijn. "De spelers moeten het slechte presteren vooral bij zichzelf zoeken," aldus de coach. De komende week wil Nijdam erachter komen of hij zijn selectie wel genoeg prikkelt om voldoende gemotiveerd te raken. Inmiddels heeft Friso Boode zijn aanvoerdersband al ingeleverd. Hij vond dat het aanvoerderschap ten koste van z'n spel ging.
Nic. was vol vertrouwen naar de uitwedstrijd tegen TOP uit Sassenheim afgereisd. Daar was gedurende het duel weinig van te merken. Er werden teveel individuele fouten gemaakt. Dat leidde tot een ruime achterstand bij rust. De wedstrijd was toen in feite al gespeeld met de stand van 15-8 halverwege. De eindstand was 29-22.