Politie zoekt twee getuigen van explosie in Herestraat

De explosie aan de Herestraat
De explosie aan de Herestraat © Fabien
De politie is op zoek naar een man en een vrouw die op het moment van de explosie in de Herestraat in Stad waren. De man zou na de explosie iets daarover geroepen hebben. De vrouw zou de man hebben aangesproken.
Daarnaast zoekt de politie bewoners van de Herestraat en de Kleine Raamstraat die camerabeelden hebben van de explosie of een kleine zwarte auto die op hoge snelheid wegreed na de ontploffing van afgelopen dinsdag. Of de auto verband houdt met het incident, is op dit moment nog niet bekend. Mogelijk gaat het om een vluchtauto, daarom is de politie op zoek naar informatie over onder meer de route van het voertuig.
Bewoners van de Herestraat werden die avond vlak voor middernacht opgeschrikt door twee harde knallen. Bij schoonheidssalon Moï Beauty vond op 12 juli ook een ontploffing plaats. Die ontploffing hield verband met met schietpartijen in Oude Pekela en Winschoten.

Twee belangrijke getuigen

De politie is woensdag na de ontploffing onder meer gesignaleerd rondom panden in Oude Pekela. Volgens een politiewoordvoerder zijn agenten 'op andere locaties alert en zichtbaar naar aanleiding van het incident in de Herestraat.'
De politie heeft de afgelopen dagen onderzoek gedaan in de buurt en omwonenden gesproken. Naar aanleiding van dat onderzoek is de politie nu op zoek naar een man en een jonge vrouw. De man zou vlak na de explosie zijn weggelopen en iets geroepen hebben over de explosies. Het is niet duidelijk of hij iets met de explosies te maken heeft gehad. Wel zou hij zijn aangesproken door een (jonge) vrouw. De politie denkt dat zowel de man als de vrouw belangrijke getuigen kunnen zijn en wil daarom graag met hen in gesprek.

Pand gesloten

Burgemeester Koen Schuiling heeft het pand aan de Herestraat voor drie maanden gesloten. Het gaat alleen om het deel waar de schoonheidssalon in zit. De bovenste verdiepingen, waar studenten wonen, blijven wel bereikbaar.