Nic.-coach Nijdam moet wijken

GRONINGEN - Albert Nijdam is geen coach meer van Nic./Alfa College. Het bestuur van de club heeft hem zondagmiddag van zijn taken ontheven.
De aanleiding voor het ontslag is de slechte seizoenstart van Nic. Het team staat met nul punten uit zes wedstrijden onderaan in de Korfballeague. Ook de uitlatingen van Nijdam na de verloren wedstrijd tegen TOP afgelopen zaterdag zijn reden voor de clubleiding om hem aan de kant te zetten.
Nijdam vroeg zich hardop af of hij zijn spelersgroep nog wel voldoende kon motiveren. Voorzitter Peter Jansen spreekt van een bijzonder vervelende en ingrijpende beslissing. "Maar als je op koers ligt om de degraderen uit de Korfballeague moet je iets doen," aldus de voorzitter. Hij spreekt wel z'n waardering uit omdat Nijdam op een moeilijk moment de kar wilde trekken.
Het bestuur heeft de broers Kees en Mike Vlietstra aangesteld als opvolgers. Het duo maakt het seizoen hoogstwaarschijnlijk ook af. In de tussentijd wordt er gezocht naar een nieuwe coach. Nijdam is al de tweede coach die dit seizoen vroegtijdig moet wijken. Douwe de Haan stapte nog voordat er een wedstrijd gespeeld was zelf op.