Explosies bij pand in centrum Winschoten (update)

Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten
Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten © 112 Groningen
Bij een gameshop aan de Langestraat in het centrum van Winschoten zijn explosies geweest. De brand die daardoor ontstond, is geblust.
Dat gebeurde zaterdagochtend rond 07:20 uur. Politie en brandweer zijn in de straat aanwezig. Er zijn geen gewonden gevallen.

Getuigenoproep

De politie is bezig met onderzoek bij het getroffen pand, dat beschadigd raakte. Bij het pand ernaast is glasschade. Eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie.

Verband met andere incidenten?

'We doen sporenonderzoek en spreken met getuigen en mensen in de omgeving', zegt een woordvoerder van de politie. Eerder deze week was er een explosie bij een pand aan de Herestraat in het centrum van Groningen. Enkele weken eerder was daar ook al een explosie en waren er meerdere geweldsincidenten in Oost-Groningen, waaronder ook in Winschoten. De incidenten zouden te maken hebben met een bendeoorlog tussen rivaliserende criminelen uit Winschoten.
'We onderzoeken of er een verband is met de explosie van zaterdagmorgen', zegt de politiewoordvoerder over de eerdere incidenten.

Camerabeelden

Op camerabeelden zou een man met donkere jas aan te zien zijn, die mogelijk wat met de explosies te maken heeft. Dat zegt een omwonende tegen RTV Noord-verslaggever Wiebe Klijnstra. De beelden zijn afgedragen aan de politie.
De eigenaar van het getroffen pand is enorm geschrokken, zegt ze tegen Klijnstra. Ze heeft geen flauw idee wat de aanleiding is voor de explosies.
Verslaggever Wiebe Klijnstra vertelt over de explosies:

'Rechtop in bed'

'Ik zat rechtop in bed', meldt een inwoner van Winschoten die de knallen hoorde aan RTV Noord. Getuigen spreken van drie knallen, telkens met ongeveer één tot twee seconden er tussen.
Dit bericht is aangevuld met informatie van verslaggever Wiebe Klijnstra en de politiewoordvoerder