Jeugdig Donar sluit voorbereiding af met zege

Theo John werpt de bal in zijn eerste wedstrijd voor Donar
Theo John werpt de bal in zijn eerste wedstrijd voor Donar © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
Donar heeft het laatste oefenduel van de voorbereiding met tien punten verschil gewonnen. In Sporthal De Spreng in Assen werd het 92-82 tegen het Duitse Eisbären Bremerhaven, dat speelt op het tweede niveau van Duitsland.
Donar was nog niet compleet. Jordy Kuiper en Sam van Oostrum waren vanwege blessures nog niet inzetbaar. De Amerikaan Theo John heeft inmiddels een werkvergunning en mocht voor het eerst op Nederlandse bodem spelen. De andere twee Amerikanen waren nog niet speelgerechtigd. Jeugdspelers Délé Adetunji en Jelte Mast, beiden bijna twintig jaar oud, waren afgelopen week aan de selectie toegevoegd en droegen ook hun steentje bij aan de wedstrijd.

Sander Hollanders schiet met scherp

Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, David Gabrovsek, Kjeld Zuidema en Theo John waren net als voorheen de starting five. De bezoekers namen aanvankelijk het voortouw in de wedstrijd. Na het eerste kwart was het verschil acht punten in het voordeel van de Duitsers: 16-24.
David Gabrovsek neemt een vrije worp namens Donar
David Gabrovsek neemt een vrije worp namens Donar © Karel-Jan Buurke/RTV Noord
In het tweede bedrijf kwam Donar mede dankzij een messcherpe Sander Hollanders beter in de wedstrijd. Hij schoot vier uit vier driepunters en was in de eerste helft goed voor veertien punten. Halverwege stond het 45-41 in het voordeel van Donar.

Veel inbreng van jeugd

Na rust wist Donar de voorsprong nog iets te vergroten. Na drie kwarten stond het 64-57. Donar moest het de laatste tien minuten doen zonder Theo John en Kjeld Zuidema, die rond de kwartwissel tegen hun vijfde fout aanliepen. De ploeg van coach Andrej Stimac bestond zodoende in de slotfase vooral uit jeugd en hield desondanks knap stand. Hollanders was topscorer met twintig punten. Gabrovsek maakte er achttien.

Start competitie

Volgende week zaterdag begint Donar aan de competitie met een thuisduel tegen Heroes Den Bosch. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.