Klimaatgroep Stars start competitie met maximale zege: 'Prachtig'

Alexis Douin (voor) en Colin Rengers tijdens het dubbelspel
Alexis Douin (voor) en Colin Rengers tijdens het dubbelspel © Klimaatgroep Stars
Klimaatgroep Stars is met een klinkende overwinning aan de najaarscompetitie in de Eredivisie begonnen. De tafeltennissers uit Middelstum wonnen met maximale cijfers van SKF uit Veenendaal.
In de sporthal aan de Coendersweg in Middelstum werd het 7-0. Colin Rengers, Shuohan Men en de Fransman Alexis Douin stonden achter de tafel. De laatste maakte z'n debuut voor het team van coach Jan Tammenga.

Sterke indruk

Douin, woonachtig in de buurt van Parijs, maakte een sterke indruk. Hij won eenvoudig zijn twee enkelpartijen. Het dubbelspel met Rengers naast zich verliep ook zonder problemen. De Fransman speelde op zaterdag nog competitie in Engeland en zei na afloop wel de vermoeidheid te voelen van de reis naar Groningen.
Douin (L) en Rengers in actie bij het dubbelspel
Douin (L) en Rengers in actie bij het dubbelspel © Henk Elderman/RTV Noord
Zijn landgenoot Clement Chobeau staat ook op de spelerslijst. Hij kwam niet actie. En dat zal ook volgende week het geval zijn, omdat dan de Franse kampioenschappen op het programma staan. Ook Douin moet daardoor de uitwedstrijd tegen Smash uit Hattem aan zich voorbij laten gaan.

'7-0 komt niet vaak voor'

De afwezigheid van de beide Fransen betekent dat routinier Tammenga zichzelf opstelt in de tweede wedstrijd van het seizoen. 'Een 7-0-overwinning is natuurlijk prachtig en komt ook niet zo vaak voor. Je moet alleen niet vergeten dat het lastig is als speler, met de wetenschap dat je van je tegenstander moet kunnen winnen', blikte Tammenga terug op de verpletterende zege.

Play-offs als doelstelling

De doelstelling van Klimaatgroep Stars is om wederom de play-offs om het kampioenschap te bereiken. Om in de nacompetitie met het sterkste team voor de dag te kunnen komen, is het wel zaak dat zowel Douin als Chobeau allebei drie keer in actie moeten komen in de zeven wedstrijden van de reguliere competitie.