liveblog | 18 september

112-nieuws maandag 18 september: Tunneltje Scheemda weer afgezet • Stroomstoring in Winschoten

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 september, 20:30 uur
20:30

Man met voorwaardelijke celstraf aangehouden

De politie heeft in Groningen Zuid vanmiddag een man aangehouden die nog een voorwaardelijke celstraf had openstaan, vanwege het rijden met een ongeldig rijbewijs.
De man bleef toch rijden en is daar meerdere keren op betrapt. Hij moet nu zijn celstraf van 194 dagen uitzitten.
15:30

Tunneltje Scheemda weer afgezet na knal

De verbindingstunnel aan de Bosweg in Scheemda is opnieuw afgezet. Buurtbewoners hebben bij de politie melding gedaan van een knal. De politie onderzoekt nu wat er gebeurd is.
Gisteren werd er door de Explosieven Opruimingsdienst een verdacht voorwerp gevonden in het tunneltje. Toen was er ook een harde knal te horen. Omwonenden gaven toen aan dat er al jaren problemen zijn.
De tunnel is afgezet door de politie
De tunnel is afgezet door de politie © ProNews
11:55

Winschoten enige tijd getroffen door stroomstoring

Een deel van Winschoten, onder andere rondom het gebouw van Campus Winschoten, heeft enige tijd last gehad van een stroomstoring. Door graafwerkzaamheden is een kabel geraakt waardoor het probleem is ontstaan. Rond 13.15 uur was de stroomstoring verholpen, laat Enexis weten.
Het getroffen gebied, in het groene deel is de stroom inmiddels terug
Het getroffen gebied, in het groene deel is de stroom inmiddels terug © Enexis
11:30

Storing aan nieuwe Euvelgunnerbrug Ring Zuid

De nieuwe Euvelgunnerbrug in de zuidelijke ringweg over het Winschoterdiep in Stad heeft ongeveer een half uur een storing gehad, tippen meerdere mensen aan RTV Noord. Dat zou zijn begonnen tegen elf uur maandagochtend.
Volgens twee melders zorgde de storing voor kilometerslange files aan beide kanten van de brug. Tegen half twaalf gingen de slagbomen weer open.
Rijkswaterstaat zegt dat de storing optrad na een speciaal transport over het water. Daardoor moest de brug enkele graden verder open worden gedraaid dan normaal het geval is. 'Dit kan alleen handmatig worden gedaan en daarbij deed zich deze storing voor', zegt een woordvoerder.
Vermoedelijk is de storing het gevolg van aanloopproblemen met de vernieuwde Euvelgunnerbrug. De brug heeft afgelopen zomer nieuwe brugdelen gekregen. Bekijk hier beelden van die klus.
Rijkswaterstaat zegt de brug nu goed te gaan inregelen voor speciale transporten over het water.
De slagbomen in storing op de Ring Zuid over het Winschoterdiep
De slagbomen in storing op de Ring Zuid over het Winschoterdiep © J.M. Koetje/Ingezonden foto
11:25

Beelden van camperbrand op A28

Op de A28 bij Haren is zondagavond een camper in brand gevlogen. Deze brand had een file en een ongeluk tot gevolg. Meer informatie hierover vind je in ons 112-blog van gisteren. Een 112-fotograaf heeft ons beelden van de brand gestuurd. Die kun je hieronder bekijken.
Camper vliegt in brand op A28 bij Haren