FC Groningen wint na prima eerste helft met 4-0 van Jong PSV

Spelers FC Groningen vieren één van de vier goals tegen Jong PSV
Spelers FC Groningen vieren één van de vier goals tegen Jong PSV © Orange Pictures
FC Groningen heeft zich tegen Jong PSV prima hersteld van de nederlaag van afgelopen vrijdag tegen ADO Den Haag. Na een prima eerste helft werd Jong PSV met 4-0 verslagen.
FC Groningen-trainer Dick Lukkien begon tegen Jong PSV met dezelfde elf spelers als tegen ADO Den Haag. Het elftal beschaamde het vertrouwen niet. Behoudens de eerste minuten kwam Jong PSV er in de eerste helft niet aan te pas. De jonge Eindhovenaren hadden wel iets meer balbezit, maar de kansen en de doelpunten waren voor rust voor FC Groningen.

1-0 van Määttä

De 1-0 viel in de elfde minuut en kwam op naam van Isak Määttä. Een lage voorzet van de wingback werd volledig verkeerd beoordeeld door Jong PSV-keeper Kjell Peersman. Via Peersman en de binnenkant van de rechterpaal verdween de bal in het doel van Jong PSV en kon het eerste doelpunt van Määttä in het shirt van FC Groningen gevierd worden. Zes minuten na de 1-0 beet Jong PSV wel even van zich af. Een stift van Jordy Bawuah ging echter voor het doel van Michael Verrips langs.

Koek nog niet op

Het was daarna FC Groningen dat de klok sloeg. Halfweg de eerste helft leverde dat de 2-0 op van Van Veen. Paulos Abraham legde de bal goed breed op de spits van de FC, waarna Van Veen met links zijn derde goal van dit seizoen binnen schoot. Tien minuten later kwam Abraham zelf op het scoreformulier. De geplaagde aanvaller kreeg de bal van Hove en rondde met rechts fraai af.
Abraham rondt fraai af
Abraham rondt fraai af © Orange Pictures
De koek was in de eerste helft nog niet op voor FC Groningen want nadat eerst Abraham de paal nog had geraakt, kopte Radinio Balker in de 42e minuut de bal achter Kjell Peersman. Met een 4-0 voorsprong ging FC Groningen uiteraard met een lekker gevoel voor de pauze de kleedkamer in en maakten de fans zich op voor meer doelpunten in de tweede helft.

Mindere tweede helft

Die goals kwamen er na de pauze echter niet meer. Het tempo ging bij FC Groningen wat omlaag en trainer Lukkien wisselde ook flink. Zo maakte Joey Pelupessy zijn rentree. Kansen waren er wel. Zo werkte Hove met een volley de bal naast en had Van Veen tien minuten voor tijd eigenlijk de 5-0 moeten maken. Een voorzet van Määttä werd echter net getoucheerd door Hove, waarna de bal via de knie van Van Veen naast het doel ging.
Ondanks een mindere tweede helft werd de 4-0 zege na afloop uitbundig gevierd door de spelers en de fans van FC Groningen. En dankzij de zege is FC Groningen gestegen naar de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie met tien punten uit zes wedstrijden. Komende vrijdag gaat FC Groningen op bezoek bij Helmond Sport.