Instellingen

Van de Laak maakt zijn rentree bij FC Groningen

COSTA ADEJE (TENERIFE) - Koen van de Laak maakte donderdagavond op Tenerife zijn rentree bij FC Groningen. De aanvaller leverde in de slotminuut tegen Quick Boys een assist af. Groningen won met 5-0 van de amateurclub uit Katwijk.

Voor Van de Laak was zijn rentree het hoogtepunt van het trainingskamp tot nu toe. Hij scheurde in december 2010 de voorste kruisband van zijn rechterknie en moest langer dan gebruikelijk revalideren.

In de 64ste minuut kwam hij in het veld, samen met Kees Kwakman en Hyun Yun Suk die beiden eveneens hun rentree maakten na blessureleed. De meegereisde sponsors trakteerden het trio op een luid applaus.

Van de Laak bediende in de laatste aanval Koreaan Suk op maat voor de vijfde treffer. Dat en het feit dat ie weer speelde, was het belangrijkste. "Koen liep overal, behalve waar hij moest lopen", zei Huistra met een brede glimlach. "Voor deze keer zie ik dat door de vingers hoor. Het is mooi dat ie weer terug is."

Terug in het hotel belde Van de Laak met een goede vriend en zijn vriendin. "Dit zijn momenten om te delen", zei hij. "Om weer op dat veld te staan in een wedstrijd, ook al is het een oefenwedstrijd, is heel leuk."

Naast Suk scoorden Bacuna (2), Holla en Van Dijk.