liveblog | 19 september

112-nieuws: Zuidelijke brug Oostersluis staat open • Scooter en fietser botsen in Stad

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 19 september, 19:30 uur
19:30

Storing in Oostersluis pas woensdag verholpen

Sinds vanmiddag kan de zuidelijke brug in de Oostersluis niet meer dicht. De reden is een defecte pomp. Deze wordt woensdagochtend vroeg vervangen. De verwachting is dat het verkeer er rond 11.00 uur weer overheen kan. Tijdens de spits is de sluis gestremd voor het scheepvaartverkeer.
De defecte brug bij de Oostersluis
De defecte brug bij de Oostersluis © 112Groningen
15:15

Stroomstoring in Groningerwijk Helpman

Door graafwerkzaamheden is vanmiddag een stroomstoring ontstaan in de stadswijk Helpman. Volgens Enexis zijn door de storing minder dan 100 aansluitingen getroffen. De storing is ontstaan rond 14.30 uur, Enexis verwacht dat de stroomvoorziening rond 19.00 uur zal zijn hersteld.
Een Enexis-bus
Een Enexis-bus © Jos Schuurman/FPS
15:15

Scooterrijder botst met fietser in Stad

Op de Korreweg bij het Floresplein botsten een scooterrijder en fiets tegen elkaar op. Er was een ambulance ter plaatse, maar de politie laat weten dat niemand ernstig gewond is. Het verkeer heeft enige hinder van het incident. Over de oorzaak is niks bekend.
Hulpdiensten ter plaatse
Hulpdiensten ter plaatse © 112Groningen
13:15

Brug in storing bij Oostersluis

De zuidelijke brug bij de Oostersluis heeft een storing. Rijkswaterstaat heeft de weg afgezet met hekken. Dit zorgt voor de nodige file als de andere brug ook open is. Het probleem is inmiddels gevonden. De monteurs zijn aanwezig om het probleem op te lossen. Hoe lang het nog gaat duren, is onbekend.
Brug bij Oostersluis staat omhoog
Brug bij Oostersluis staat omhoog © 112Groningen
11:55

Gaslekkage ontstaan op bouwterrein Tolbert

Aan het Spant in Tolbert is een gaslekkage ontstaan op een bouwterrein. De brandweer is ter plaatse en heeft de omgeving ruim afgezet. Het gas is goed te ruiken in de omgeving.
De brandweer doet onderzoek naar aanleiding van een gaslek
De brandweer doet onderzoek naar aanleiding van een gaslek © Persbureau Meter
11:55

Politie zoekt dader brandstichting Stadskanaal

In de nacht van 15 op 16 mei vliegt een pand aan de Mandenmaker in Stadskanaal in brand. Na onderzoek van de brandweer en politie blijkt dat het om brandstichting gaat. De politie is nu op zoek naar de dader. Beelden van de verdachte worden vanavond in Opsporing Gezocht uitgezonden.