Politie zet speciaal onderzoeksteam op bendegeweld

Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten
Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten © 112 Groningen
De politie probeert met een speciaal team het opgelaaide bendegeweld in Winschoten te stoppen. Camerabeelden en informatie van getuigen moeten daarbij helpen.
In de nacht van maandag op dinsdag was een kapperszaak in de Langestraat het doelwit van een explosie. Er vielen geen gewonden, maar het pand raakte zwaar beschadigd.
De aanslag was de tweede in dezelfde straat binnen een paar dagen. Afgelopen zaterdag gebeurde hetzelfde bij een gameshop.

Tips en camerabeelden

Een speciaal onderzoeksteam is bezig met een grootschalig onderzoek en roept daarbij de hulp in van het publiek. 'In ons onderzoek zijn tips, camerabeelden en andere informatie erg belangrijk. We roepen dan ook met klem op om die informatie met ons te delen', aldus een persbericht. De politie zoekt vooral beelden van tussen middernacht en 3.00 uur 's nachts.
Informatie kan doorgegeven worden via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of via Meld Misdaad Anoniem, maar kan ook worden gemeld bij het Team Criminele Inlichtingen.

Geweld beperkt zich niet tot Winschoten

De recente explosies in Winschoten hangen samen met een vete tussen twee bendes die begin juli begon met een steekpartij. Dat beperkt zich niet tot Winschoten zelf: ook in Pekela was een schietpartij, en in de Herestraat in Groningen twee keer een explosie.