Noord Scoort #23: Jarige judoschool Veendam trakteert op judotalent

Marcel laat Noord Scoort Veendammer judotalent zien
Marcel laat Noord Scoort Veendammer judotalent zien © Noord Scoort Scoort/RTV Noord
Wat er in het water zit in Veendam, dat is niet helemaal duidelijk. Maar het kan geen toeval zijn dat er heel veel judotalent uit de regio komt. Daar komt Noord Scoort achter als ze op verjaardagsvisite zijn bij de judoschool in Veendam.
De school viert haar vijftigste verjaardag. Een mooie aanleiding voor Niiwino Geertsema om langs te gaan bij een groot internationaal toernooi van de judoschool. Daar ziet hij bijvoorbeeld Elise Rustige, een van de pareltjes met een judopak aan.
Jarige judoschool trakteert op talent

Gouden Lars

Hij heeft net een gouden plak op het EK judo voor junioren gewonnen, maar staat een paar dagen later met matten te sjouwen op het toernooi van zijn eigen vereniging: Lars van Oostrum. Hij wordt tussendoor gehuldigd en vertelt Noord Scoort wat de judoschool voor hem betekent.
Gouden Lars

De Koffiecorner

De Koffiecorner ziet het nog niet gebeuren.. promotie is nog ver weg voor FC Groningen. Dat is de conclusie van Stefan, Martin en Niiwino na de verloren thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.
De Koffiecorner

Jell, spel en bel

De volleyballers van Lycurgus zijn begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Alles is nog wennen: de voornamen, de jell, het spel en de bel van Heiko.
Jell, spel en bel

Uitgevlogen Eagles

Na het opheffen van de Leekster Eagles moesten spelers én coaches een nieuw onderkomen vinden. Zaalvoetbalclub PKC in Stad profiteert met drie spelers en de coach. Zij vertellen over hun ambities rondom de wedstrijd tegen Drs. Vijfje.
Uitgevlogen Eagles
De video's in dit artikel zijn fragmenten uit de uitzending. De complete uitzending van Noord Scoort kun je hier zien:
Noord Scoort 18 september

Bekijk ook: