Paco van Moorsel naar FC Groningen

COSTA ADEJE / DEN BOSCH - Paco van Moorsel speelt volgend seizoen voor FC Groningen. Dat bevestigde Hans Nijland vrijdagavond tegenover RTV Noord.
Van Moorsel zet zijn handtekening onder een driejarig contract bij FC Groningen. FC Groningen volgt de 22-jarige middenvelder al langere tijd. Hij kon zelf de overstap eerder op de vrijdagavond niet ontkennen. Na het duel van zijn huidige club FC Den Bosch tegen SC Veendam zei hij: "Een geweldige stap voor mij."
Overigens deed Van Moorsel niet mee in de wedstrijd in Den Bosch, omdat hij geblesseerd is aan zijn bovenbeen. Hij heeft nog een contract voor een half jaar bij Den Bosch dat hij uitdient. Van Moorsel is bezig aan zijn zesde seizoen bij de Brabanders en maakte in totaal 25 competitiedoelpunten.
Volgens manager technische zaken Henk Veldmate van FC Groningen is Van Moorsel één van de meest talentvolle middenvelders van de Jupiler League. "Wij volgen Van Moorsel al geruime tijd. Volgens onze informatie was er voor hem ook belangstelling van andere Eredivisieclubs, waaronder NAC Breda en NEC. Aangezien hij bij Den Bosch een aflopend contract heeft, was dit het moment om hem over te nemen."