Piloot ultralight komt om het leven na crash

MUSSEL - Nabij de Bovensteveenweg in de omgeving van Mussel is zaterdagmiddag een ultralight vliegtuigje gecrasht in een weiland. De piloot, een 54-jarige man uit Tweede Exloërmond, is kort na de crash overleden.
Hij was de enige inzittende. Aanvankelijk is nog geprobeerd de piloot te reanimeren, maar de inspanningen van het medisch team mochten niet baten. Het vliegtuigje was afkomstig van het vliegveld voor ultralights bij Vledderveen. De dienst luchtvaartpolitie onderzoekt de zaak.
De piloot was een ervaren vlieger met een uitgebreide technische kennis aangaande het vliegen met ultralights. De man vloog bijna wekelijks een rondje boven Stadskanaal, zo meldden collega-vliegers van Vliegvereniging Westerwolde tegenover een verslaggever van RTV Noord.
Het is niet de eerste keer dat er zich in Oost-Groningen een ongeval voordoet met een dergelijk vliegtuig. In april 2006 stortte een ultralight neer in een woonwijk in Stadskanaal, de piloot kwam daarbij om het leven. Een week eerder stortte een 59-jarige instructeur uit Marum met zijn vliegtuigje neer tegen de hangar van vliegclub Westerwolde in Vledderveen.
In maart van datzelfde jaar stortte in Haren (D), vlak over de grens bij Ter Apel, een Duits ultralightvliegtuig neer. De 59-jarige piloot kwam daarbij om het leven. Nog geen week eerder moest een ultralight-vlieger een noodlanding maken op vliegveld Westerwolde. In de zomer van 2002 verongelukten binnen twee maanden tijd drie toestellen.