Opnieuw explosies bij pand in Oude Pekela en woning in Winschoten: 'We zijn enorm geschrokken'

De politie doet onderzoek bij de woning aan de Wezellaan in Winschoten
De politie doet onderzoek bij de woning aan de Wezellaan in Winschoten © Persbureau Meter
Bij een pand aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela heeft dinsdagavond rond half twaalf een explosie plaatsgevonden. Het pand is door de explosie beschadigd. Een paar uur later vond opnieuw een explosie plaats, deze keer bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten.
In het pand in Pekela zit een zon- en nagelstudio. Volgens de politie raakte niemand gewond en zijn er nog geen verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek.
Beelden van Van Oost Media:
Explosie bij pand in Oude Pekela
Rond half drie 's nachts volgde de tweede explosie. Deze keer bij een woning aan de Wezellaan in Winschoten. De politie laat weten dat ook hierbij niemand gewond is geraakt, er zijn nog geen verdachten aangehouden.
De voorzijde van het pand in Oude Pekala is door de explosie beschadigd
De voorzijde van het pand in Oude Pekala is door de explosie beschadigd © Van Oost Media

'Onvoorstelbaar'

Fenna Suur woont op 25 meter afstand van de woning in Winschoten. 'Een enorme explosie, ik zat rechtop in bed', zegt ze woensdagochtend op Radio Noord. 'Onvoorstelbaar. Het hele huis was meteen in rep en roer. We zijn enorm geschrokken. De kinderen ook: Mama wat was dat?'
Fenna Suur doet haar verhaal op Radio Noord:
'Een enorme explosie, ik zat rechtop in bed'

Onrustig

Het is de afgelopen tijd onrustig in de provincie. In de nacht van maandag op dinsdag werd er een aanslag gepleegd op een kapperszaak aan de Langestraat in Winschoten. Op zaterdag vond een explosie plaats bij een gameshop iets verderop in die straat en vorige week dinsdagavond gebeurde dat bij een pand aan de Herestraat in Groningen.
Het is ook niet voor het eerst dat er een incident plaatsvindt in Oude Pekela. In juli werd in de Feiko Clockstraat een pand beschoten. Ook een woning aan de Veerstraat in Oude Pekela was toen doelwit. De politie ziet een verband tussen deze incidenten, de explosies en een steek- en schietincident in Winschoten.
Het is nog onduidelijk of de explosies in Oude Pekela en Winschoten ook hiermee te maken hebben. De politie maakte dinsdag bekend een speciaal onderzoeksteam gestart te zijn, dat zich richt op het bendegeweld.
'Er was veel rumoer in de straat en de wijk'
Dit bericht is aangevuld met informatie rondom de explosie in Winschoten en de reactie van een omwonende