liveblog | 20 september

112-nieuws woensdag 20 september: 'Defect brug bij Oostersluis moet vandaag verholpen zijn'

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 20 september, 13:55 uur
woensdag 20 september
13:55

'Brandstichting bij twee deelscooters en auto in Stad'

De afgelopen avond of nacht zijn in de Admiraal de Ruyterlaan in de Zeeheldenbuurt in Groningen twee deelscooters in vlammen opgegaan. Tientallen meters verderop, in de Van Heemskerckstraat, werd een afgebrande auto aangetroffen. De politie meldt dat het vermoedelijk om brandstichting gaat.
Hoe laat de branden precies plaatsvonden, kan de politie niet zeggen. Stadsblog Sikkom heeft foto's van de afgebrande voertuigen.
10:25

'Defect brug bij Oostersluis moet vandaag verholpen zijn'

Eén van de twee bruggen bij de Oostersluis in de stad Groningen heeft sinds dinsdag te kampen met een storing, maar als alles volgens plan verloopt is dat probleem in de loop van woensdag weer opgelost. Het verkeer kan in de tussentijd gebruik maken van de andere brug.
Volgens Anne van der Meer, woordvoerder van Rijkswaterstaat, is een storing aan een pomp van invloed op de bediening van de brug. 'Die pomp moet worden vervangen en daar wordt druk aan gewerkt. Zodra de pomp is vervangen, zou de brug het weer moeten doen en de verwachting is dat dat vandaag lukt.'
De actuele situatie bij de Oostersluis is ook te volgen via deze webcam.
Een van de twee bruggen over de Oostersluis is defect door een kapotte pomp en gaat niet meer omlaag
Een van de twee bruggen over de Oostersluis is defect door een kapotte pomp en gaat niet meer omlaag © Webcam Oostersluis
10:25

Auto's botsen op de Van Iddekingeweg in Stad

Op de kruising van de Van Iddekingeweg met de Hora Siccamasingel in de Groninger stadswijk Helpman heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Een deel van de weg is daardoor afgesloten. Geen van de inzittenden hoefde naar het ziekenhuis.
Handhavers op de plek van de aanrijding op de Van Iddekingeweg
Handhavers op de plek van de aanrijding op de Van Iddekingeweg © 112Groningen.nl
dinsdag 19 september
01:40

Auto uitgebrand op carpoolplaats

In Stadskanaal heeft rond 01.40 uur een brand gewoed in een auto. Het ging om een auto die al langere tijd op de carpoolplaats aan de Van Boekerenweg stond geparkeerd, meldt een 112-fotograaf. De zijruit van de auto zou eerder al zijn ingeslagen en er zat politielint omheen.
Toen de brandweer aankwam na een tip van een voorbijrijder, stond de auto reeds in lichterlaaie. De auto is volledig verwoest.
De auto op de carpoolplaats in Stadskanaal ging volledig in vlammen op
De auto op de carpoolplaats in Stadskanaal ging volledig in vlammen op © Persbureau Groningen