liveblog | 21 september

112-nieuws donderdag 21 september: Bornholmstraat afgezet vanwege brand op een boot • Auto belandt in sloot Farmsum

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 21 september, 15:25 uur
15:25

Brand in Bornholmstraat in Stad

In de buurt van technische groothandel Lasaulec aan de Bornholmstraat is brand uitgebroken. Het lijkt erop dat de brand uit een boot komt. Die zou zijn ontstaan door laswerkzaamheden, meldt een 112-fotograaf. De Bornholmstraat is in de buurt van het qua verkeer drukke Sontplein, en dat betekent dat er files kunnen ontstaan. De Bornholmstraat is afgesloten vanaf de Bauhaus richting de Sontweg.
De brandweer onderzoekt de brand op een boot in de buurt van de Bornholmstraat
De brandweer onderzoekt de brand op een boot in de buurt van de Bornholmstraat © 112Groningen.nl
14:00

Afzetting vanwege gaslucht op Grote Markt

Niet alleen op de Verlengde Hereweg, maar ook in een pand aan de Grote Markt is een gaslucht geroken. De politie en brandweer kwamen even voor half twee ter plaatse en zetten een deel van het gebied af. De winkelbedienden, het winkelpubliek en ook mensen uit de bovenliggende woning wachtten tijdelijk buiten. Tegen kwart voor twee werd het gebied en de panden weer vrijgegeven.
Hulpdiensten rondom het pand aan de Grote Markt waar de gaslucht werd geroken
Hulpdiensten rondom het pand aan de Grote Markt waar de gaslucht werd geroken © 112Groningen.nl
12:50

Verlengde Hereweg tijdelijk dicht vanwege gaslek

De Verlengde Hereweg in Stad is korte tijd afgesloten geweest vanwege een gaslek. Het lek ontstond tijdens graafwerkzaamheden ter hoogte van de Van Iddekingeweg. Vanwege de wegafsluiting moesten bussen tijdelijk omrijden. Inmiddels is de straat weer vrijgegeven. Enexis gaat het lek repareren.
De Verlengde Hereweg is afgesloten vanwege een gaslek
De Verlengde Hereweg is afgesloten vanwege een gaslek © Patrick Wind/112 Groningen
12:00

42-jarige man aangehouden voor inbraak in horeca Zuidhorn

De politie heeft een 42-jarige man uit de Friese gemeente Waadhoeke aangehouden voor de inbraak in een horecagelegenheid in Zuidhorn iin de nacht van 4 op 5 juni dit jaar en elf (pogingen tot) woninginbraken in Assen. Die zouden vooral in augustus hebben plaatsgevonden.
Bij de inbraak in Zuidhorn heeft de man een raam geforceerd om binnen te komen. Hij maakte een bedrag van 450 euro buit. De man werd herkent via camerabeelden als dezelfde persoon die ook verdacht wordt voor de woninginbraken in Assen. Hij is op 12 september aangehouden in een hotel in het centrum van Groningen.
'De laatste weken van augustus steeg het aantal woninginbraken in Assen Oost aanzienlijk. De politie heeft hierop veel informatie ontvangen van buurtbewoners, waaronder camerabeelden. Door het bestuderen hiervan kwam de politie de verdachte op het spoor', schrijft politie Noord-Drenthe op Instagram.
11:40

Auto belandt in sloot in Farmsum

Op de IJzerweg in Farmsum is donderdagochtend een automobilist met zijn auto van de weg geraakt. Door een nog onbekende oorzaak botste hij met zijn auto tegen een lantaarnpaal, zegt een 112-fotograaf in de buurt. De beschadigde auto belandde daarna in de sloot.
De automobilist is ambulancepersoneel nagekeken op verwondingen. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.
De in de sloot belandde auto in Farmsum
De in de sloot belandde auto in Farmsum © ProNews
11:15

Politie zoekt getuigen van beroving Rijksweg

Op zondagavond 10 september rond 22.00 uur is een 17-jarige jongen mishandeld en beroofd van zijn e-bike. Dat gebeurde op de De Waardbrug in de stadswijk Ruischerwaard.
De jongen liep met zijn vriendin over de Rijksweg nabij Albert Heijn en het OK-tankstation in de richting van de Waardburg. Bij de brug sloten de vier verdachten hem in. De jongen werd van zijn fiets getrokken, mishandeld en beroofd van zijn fiets. HIj rende achter zijn belagers aan, die hem vervolgens bedreigden met een mes. Ze vluchtten richting Lewenborg.
De politie is op zoek naar getuigen van deze zaak. Een aantal mensen heeft zich al gemeld, onder wie een getuige die tussen de vechtpartij gesprongen is. De politie heeft uitgebreid buurtonderzoek gedaan, maar heeft niet iedereen kunnen spreken uit de omgeving van Ruischerwaard.
De De Waardbrug waar de beroving plaatsvond
De De Waardbrug waar de beroving plaatsvond © politie Noord-Nederland