Wieke Paulusma (en Hans Vijlbrief) flink hoger op D66-lijst

Wieke Paulusma staat op plek 7 op de D66-kieslijst
Wieke Paulusma staat op plek 7 op de D66-kieslijst © ANP
De campagne van het Groningse Tweede Kamerlid Wieke Paulusma om hoger op de D66-lijst voor de aankomende verkiezingen te komen, heeft zin gehad. Paulusma staat nu op plek zeven.
Op de concept-kandidatenlijst van de partij stond Paulusma op de veertiende plaats. Nadat een van de andere gegadigden zich terugtrok, schoof ze op naar plek dertien.

Meer kans op Tweede Kamer

Dat was voor haar niet genoeg. Paulusma wilde graag in de top vijf van de partij terechtkomen en begon daarom een campagne onder andere D66'ers om haar hoger op de lijst te stemmen. Daarmee wilde ze zichzelf, 'de zorg en het Noorden in de Kamer houden'.
Die top vijf heeft ze niet gehaald. Toch heeft Paulusma nu meer kans in de Tweede Kamer te komen. D66 wordt vooralsnog op 6 tot 10 zetels gepeild, al is er nog geen debat geweest en zijn de campagnes nog niet echt begonnen.

Ook Vijlbrief hoger op de lijst

Behalve Paulusma is ook een ander bekend gezicht voor Groningen opgeschoven op de lijst. Staatssecretaris van Mijnbouw Hans Vijlbrief is van de vijfde plek doorgeschoven naar plek drie.