Baby te vondeling gelegd bij politiebureau

De te vondeling gelegde baby
De te vondeling gelegde baby © Politie Groningen
GRONINGEN - Bij het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen is zaterdagavond naast het bureau, aan de Kostersgang, een baby te vondeling gelegd.
Een getuige zag even voor 18:00 uur dat een vrouw een kindje achterliet naast het politiebureau. De baby was warm verpakt in een grote zwarte bontsjaal. De getuige maakte op het bureau meteen melding van de te vondeling gelegde baby.
Agenten ontfermden zich vervolgens over het kind. Een onderzoek in de omgeving naar de vrouw die de baby te vondeling had gelegd leverde geen resultaat op. Wel is er een signalement beschikbaar van de vrouw. De vrouw is vermoedelijk van buitenlandse afkomst; ze heeft een ietwat gezet postuur; en is ongeveer 1.75 mtr lang.
Het kind, een Aziatisch jongetje, huilde enorm hard volgens de getuige. Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is het in een couveuse gelegd. Het jongetje maakt het naar omstandigheden goed. De politie roept de moeder van het kind op om zich te melden. Mocht de vrouw zich melden dan zal ze, volgens een politiewoordvoerder, direct professionele hulp krijgen.