Mogelijke moeder vondeling in stad gesignaleerd

GRONINGEN - Bij de politie in Groningen zijn ruim 20 tips binnengekomen in verband met de baby die zaterdagavond bij het politiebureau aan de Rademarkt te vondeling is gelegd.
Uit de tips blijkt dat de vrouw die het kind te vondeling heeft gelegd op meerdere plekken in de stad is gezien. Zo zou ze rond 14:30 gezien zijn bij het UMCG en twee uur later, rond 16:30 bij het NS-hoofdstation. Ook is ze nog gezien in een supermarkt in de stad.
Vooral de zwarte bontsjaal waarin het kind was gewikkeld, en het feit dat de baby hard huilde is mensen bijgebleven. Alle mensen die tips hebben gegeven worden door de politie uitgebreid gehoord.
De politie is bezig om zoveel mogelijk camerabeelden van bewakingscamera's uit de Groninger binnenstad door te werken, in de hoop daarop mogelijk beelden van de vrouw en het kind te zien. Daarbij gaat het vooral om het gebied tussen het UMCG, het hoofdstation en het politiebureau aan de Rademarkt. Ook de beelden van de bewakingscamera's van de supermarkt zullen worden bekeken.
De baby, een pasgeboren jongetje van Aziatische afkomst, werd zaterdagavond te vondeling gelegd. Nadat een getuige melding maakte van de vondeling, ontfermden agenten zich over het kind. De zuigeling is uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht en daar in een couveuse gelegd.