Lukkien wil 'mindset en mentaliteit' zien tegen Helmond Sport

FC Groningen-trainer Dick Lukkien
FC Groningen-trainer Dick Lukkien © Orange Pictures
FC Groningen speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. De ploeg van trainer Dick Lukkien won dit seizoen nog niet twee keer op rij en wil daar tegen de Brabanders verandering in brengen. 'Dat vraagt mindset, dat vraagt mentaliteit.'
Het ging donderdagochtend op Sportpark Corpus den Hoorn nog niet zoals Lukkien het vooraf had uitgestippeld. In de afsluitende partij, waar de reserves van FC Groningen de tegenstander van vrijdagavond moesten nabootsen, verloor het eerste keurkorps van de groen-witten.
'Ik zag dat er op de training meer dan behoorlijke weerstand was', vertelt Lukkien na afloop. De oefenmeester ziet dat veel spelers elkaar niet veel ontlopen. 'We hebben een groep waarbij mensen elkaar het vuur aan de schenen leggen.'
Dick Lukkien gaat in op de wedstrijd van vrijdagavond tegen Helmond Sport:
Dick Lukkien over Helmond Sport-uit: 'We gaan ernaartoe om te winnen'

Van Gelderen weer in selectie

Liam van Gelderen maakt sinds deze week ook weer deel uit van die groep. De rechtsback werd onlangs verbannen naar het onder-21-team van FC Groningen, nadat hij samen met de inmiddels vertrokken Tomas Suslov afspraken niet was nagekomen.
'Ik heb hem na de wedstrijd tegen Jong PSV gesproken en gezegd dat hij vanaf dinsdag mocht terugkeren. Dus die straf zit erop.' Van Gelderen zit vrijdag ook weer bij de selectie die afreist richting Helmond.

'We gaan ernaartoe om te winnen'

Het is nog niet helemaal duidelijk wat de opstelling van FC Groningen wordt tegen de Kattenmeppers. Paulos Abraham is nog een klein twijfelgeval, maar lijkt te kunnen spelen. Daarnaast speelde zowel Noam Emeran als Fofin Turay als rechtsbuiten tijdens de afsluitende training. Voor FC Groningen is het zaak om na de 4-0 overwinning tegen Jong PSV opnieuw een driepunter te pakken.
'Wij gaan ernaartoe om te winnen. Laat ik het zo benoemen. En ik heb ook gezegd dat als wij wat willen in deze competitie, dan kan het niet zo zijn dat je een keer een wedstrijdje wint, dan gelijkspeelt en weer verliest. Dan kom je nooit richting die bovenste plekken. Dus dat vraagt mindset, dat vraagt mentaliteit. Dat je het gewoon iedere week kunt brengen. En als wij dat doen, als we dat kunnen, dan hebben wij kans om punten te halen. Maar dat hebben wij in deze competitie tot nu toe onvoldoende laten zien. Dus morgen is weer een prachtige graadmeter', aldus Lukkien.

Helmond Sport thuis ongeslagen

Helmond Sport staat op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met zeven punten. Alle punten werden door Helmond in eigen huis behaald. 'Ze hebben daar gewonnen van Cambuur Leeuwarden (2-1, red.). Ze hebben een ploeg die met name op het eigen kunstgras daar het menig ploeg lastig kan maken', vindt de Veendammer trainer.

Vermoedelijke opstelling:

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Helmond Sport
Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Helmond Sport © RTV Noord
Lukkien kan vanwege blessures niet beschikken over Laros Duarte, Romano Postema en Daniël Beukers.
Doordat de wedstrijd niet op ESPN wordt uitgezonden zendt Radio Noord de wedstrijd vanaf 20.00 uur in zijn geheel live uit. Het commentaar vanuit Helmond wordt verzorgd door verslaggevers Henk Elderman en Stefan Bleeker. FC Groningen Live begint om 19.30 uur. Het duel is ook te volgen via een liveblog op de website van RTV Noord en in de app.